kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz-kavefozo

Posted by & filed under Blog.

Oszd meg ha tetszett!

Milyen kávégépet vegyek otthonra?

 

A kérdés amilyen egyszerű, annyira bonyolult a válasz.
Mielőtt rátalálunk az igazira, amire valójában vágyunk, előtte fel kell tenni néhány kérdést magunknak.

  • Mekkora összeget áldozunk a kávézás oltárán?
  • Mennyi időnk van a kávé elkészítésére?
  • Mekkora helyet tudunk biztosítani a kávé sarkunknak?

Mielőtt bele vágnék le kell szögeznem, hogy nem vagyok független kávészakértő.
Egyszerűen csak szeretem a jó kávét.
Olvastam több ’független’ kávészakértő írását, és rájöttem, hogy a függetlenségük mögött nem titkolt termék promóció áll.
Valahogy mindig kibújt a szög vagy más néven a szponzor a zsákból.
Nem vagyok független, hiszen azokat a termékeket értékesítem, amiket kipróbáltam és jónak találtam.

1. Mekkora összeget fordítsak a kávé szeretetemre?

A kávézás szépsége abban rejlik, hogy egy azon alapanyagból technológiától függően más-más ízvilágot tudunk elővarázsolni.
Sokan a kotyogós technológiára esküsznek. Főleg az idősebb korosztály.
Az előre ledarált kávé kibontás után veszít élvezeti értékéből. Öregszik, oxidálódik.
Ha ezt a tényt elfogadjuk, akkor pár ezer Forint értékben beszerezhetünk egy jobb fajta kotyogót.
Pl. Bialetti kotyogót.
Alfonso Bialetti (1888-1970) mérnök nevéhez fűződik a Moka Express kávéfőző. (1933)
Egy igazi klasszikus.
Nem kell más hozzá, csak egy főzőlap és máris kész a mokka kávé.
Működése egyszerű:
Az alsó részbe vizet öntünk, melybe belehelyezünk egy alumínium cső végén található kávés szűrőt.
Tömítőgyűrűvel szigetelt felsőrészt rátekerjük és a tűzhelyre rakjuk.

Amennyiben szaküzletben vásárolta a kávét, azt őröltesse le egy barista-val. Nyugodtan kérjen tőle tanácsot. A darált kávét minden esetben zárható, légmentes edényben tárolja. (Ne hűtőben!)

Nedvességtől, hőtől, szárazságtól mentes hűvös helyen.

Íme egy recept:

Szimpla fekete

2 teáskanál közepesre őrölt kávé
2-4 dl víz
cukor és tejszín ízlés szerint
A kávéfőzőt töltse tele vízzel a megfelelő mennyiségben. Tegyen a szűrőbe 2, vagy ha erős kávét szeretne 4 teáskanál kávéőrleményt. Főzze le a kávét. Apró csészékben kínálja tejszínnel és kristálycukorral.
Olcsó, gyors, egyszerű és fekete.
Persze nem egy espresso minőség, de legalább fekete.

Folyt. köv
A második részben a kávédarálókról és a háztartási karos kávégépekről ejtünk pár szót.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.