kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz-kaveszuret

Posted by & filed under Blog.

Oszd meg ha tetszett!

A szótárban szereplő kifejezésekkel senkit sem szeretnék elriasztani.

A kedvenc kávénk kiválasztásánál figyeljünk oda a testesség, a zamat és az aroma összhangjára.

 

Kísérletezzünk bátran, és próbáljuk felfedezni az ízeket.

Pl:

 

  • Savas: kívánatos kávéminőség. A száj első részében átható az íz, ami a minőség és a magasföldi eredet jele. Ez lehet: citrusos, gyümölcsös.
  • Aromás: Kellemesen illatozó kávé
  • Utóíz: A kávé lenyelése után a szájban maradó ízérzet.
  • Hamu ízű: A kávénak a kandallóban kihűlt hamuára emlékezettő íz.
  • Zöldségleves íz: Kelet-afrikai kávék íze, mely gyakran párosul enyhe citrus ízzel.
  • Sajt íz: savanyú tejfölre emlékeztető átható zamat.
  • Csokoládé íz: Ausztrál, Etióp, Új-guineai fajtákra jellemző.
  • Tiszta: semmi mellékíz, nincs utóíz. Pl: néhány Cosat Rica-i kávé esetében.
  • Föld íz: Nedves, feketeföld ízét hordozó. Gomba ízű, pince szagú.
  • Gyümölcsös íz: Jobb fajta Arabica kávék zamata. Sokféle gyümölcsöt idéz: ribizli, bogyósgyümölcs, citrus
  • Selymes íz: bor ízzel keveredő utóíz a szájban.
  • Fűszer íz: Leginkább édeskés vagy borsos aroma. Jávai, vagy zimbabwei kávékban.

 

Sohase feledjük: a kávé egy élvezeti termék. Amely magában hordozza a harmóniát, az aromát és a pillanat örömét.

 

 

Tiszteljük meg magunkat azzal, hogy amikor kávét fogyasztunk, azt méltósággal tegyük.

Nem rohanva, megpihenve.

Mindig legyen pár percünk, amikor félretéve a rohanó világunkat egymásra és kávéra figyelünk.

Ez adja a kávé titokzatosságát és az imádatát. Hiszen a kávé több annál, mint egy finom forróital.

A kávé maga a történelem, mely vér és izzadság által jutott el a csészénkbe.

 

Kávéinkról bőveben

 

Hívj fel és segítek!

Kajor Roland

Kávégép specialista

+36 70 251 7732

One Response to “Kávékóstolók kis- szótára”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.