kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

Posted by & filed under Blog.

Oszd meg ha tetszett!

6 tény a kávéról, amit jó ha tudsz

Beethoven állítólag napi 60 kávét és Voltaire pedig 50 csésze kávét ivott és 83 éves koráig élt. Lehet, hogy van összefüggés? Ezt nem tudhatjuk, de íme, pár dolog amiről jó ha tudsz.

Fokoza az agyi tevékenységet

Nem titok, hogy a kávé fokozza a figyelmet, az éberséget és a koncentrációt, de ez nem minden. A hozzáadott cukornak köszönhetően egy kis zseni lehetsz egy kis időre, mert a koffein és a glükóz kombinációja bizonyos agyi szektorokat aktivál. Viszont vigyázz, hogy soha ne igyál kávét üres gyomorra.

 

Erősiti az immunrendszert

Számos ország tudósa szerint, a  kávé csökkenti a korai halálozás kockázatát. Minél több csésze kávét fogyasztasz naponta, annál kisebb a kockázat. Ez azért van, mert a kávé megváltoztatja az immunrendszert, erősebbé és egészségesebbé teszi. Javítja továbbá a májat, a szívet és az emésztőrendszert. Mégis próbálj meg ragaszkodni a természetes frissen őrölt kávéhoz: az instant kávé kevesebb tápanyagot és több kémiai adalékanyagot tartalmaz, ami károsítja az emésztőszerveket.

 

Csillapítja a fejfájást

A természetes kávéban található koffein, segíti a fejfájás megszüntetését. Nincs olyan hatékony mit egy gyógyszer, de azoknak akik nem szeretnek gyógyszerekhez nyúlni, alternatív megoldás is lehet.

 

Csökkenti a stresszt és a depressziót

A kávé a dopamin és a szerotonin felszabadulásának köszönhetően anti-stressz hatású, ami jó hangulatot idéz elő. Egy csésze, vagy éppen csak a kávé illata nyugtathatja az idegeit. Ráadásul a koffein a központi idegrendszer egyik leggyakoribb stimulálója. Érdekes módon csak a kávéban lévő koffein van ilyen hatással, szemben a teával vagy a csokoládéval rendelkező koffeinnel, amely nem ösztönzi a központi idegrendszert nyugtatásra.

 

Jobb memóriád lesz

A kávéból nyert stimulátorok nem csak a hangulatot és a termelékenységet növelik, hanem javítják a memóriát is. Természetesen ez csak a rövid távú memóriájával működik. De ez elég jó, mert az összes információt eredetileg rövid távú memóriaként tárolják, és csak egy órával később, bizonyos körülmények után kerül a hoszutávú memóriába.

 

Alacsonyabb súly

. Ha alacsony valakinek a hormon szintje, akkor a szervezet elkezdi a zsírok tárolását. A kávé azonban emeli a hormonszintet. Ezért van az, hogy ha valaki abbahagyja a kávé fogyasztását, akkor megemelkedi a testsúlya.

 

 

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Kávégép kihelyezés ingyen és garanciával a Kávégép24-től.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük