Posted by & filed under Blog.

Oszd meg ha tetszett!

Általánosságban elmondható, hogy az irodai vagy vendéglátóhelyi belső építészet során nem fordítanak kellő figyelmet a kávégépek elhelyezésesre. Ez sok esetben utólag okoz gondot a beüzemelése – kihelyezés során.

Kávégép bérlés vagy vásárlás esetén is több külső tényezőt kell(ene) számba venni. Természetesen fontos, hogy a választott készülék minden igényünket kielégítse, és hosszú távon probléma mentesen működjön.  Előbbiekhez hozzátartozik, hogy mi is gondoskodjunk előrelátóan gépünk várható igényeiről még annak beszerzése / megrendelése elött.   

Áram:

220 vagy 380? Szerencsére ritkán felmerülő kérdés, viszont várhatóan nagy forgalmú helyek esetén elkerülhetetlen. Gyors kiszolgálás függ a kávégép gyorsaságától, avagy felfűtési – főzési idejétől. Kazán felfűtése már közepes teljesítményű gépek esetén is időigényes folyamat 220/240 volt esetén, ezért vannak speciális készülékek melyek akár mindkét hálózati fajtára be lehet üzemelni. A nagy teljesítményű főzőegységek viszont eleve nem működnek 220/240 voltról, ezért a 380 voltos csatlakozás kiépítése elkerülhetetlen. Amennyiben ezt utólag kell megtenni úgy az nagy valószínűséggel problémásabb is.

Víz:

Hagyományos ½ col vagy 3/8 col csatlakozási pont  kiépítésével elkerülhető a folyamatos „víz tartály töltögetés”, plusz a kéve gép tisztítása is könnyebb ez által.  Persze csak akkor ha van:

Csatorna:

Amennyiben folyó vizes megoldás mellet döntünk, vagy nincs más lehetőségünk, úgy a beáramló vizet ki is kell vezetnünk a készülékből. 32-es vagy 40-es csatlakozási pontnál nagyobbra nincs szükség, viszont „bűzelzáróra” minden esetben gondoljunk.

Víz és csatorna csatlakozási pontként használhatunk közeli mosdó, vagy mosogató bekötést, akár megosztással is.

Bútor és / vagy beépítés:

Fontos, hogy bármilyen probléma, javítás vagy karbantartás esetén megközelíthető legyen a kávégép minden egysége, ne kelljen a teljes környezetet megbolygatnunk. Kávégép elhelyezésekor gondoljunk az azt kiszolgáló és kiegészítő dolgok helyigényére is. Ilyenek például a vízlágyító berendezés, csészék, poharak, tartalék kávé/tej/tejpor, vagy a kávétej hűtője.

Kávégép környezete fokozottan ki lesz téve a fröccsenő kávénak és kiáramló gőzöknek.

Lehetőség szerint kérje szakember segítségét! Keressen bátran minket!

info@kavegep24.hu