Darálós kávéfőző
Van értelme? Mi az előnye? Mi a hátránya?
A darálós kávéfőzővel kapcsolatosan, a tapasztalataim szerint két fajta álláspont van. Vannak, akik szerint egy kávé akkor finom, ha frissen van darálva és nem is igen szeretik, ha az általuk fogyasztott kávé nem így készül. A másik csoport pedig tökéletesen elégedett a többi megoldással. Kinek van igaza? Ez relatív, de nézzünk egy kicsit utána a dolognak.

Néhány tudnivaló darálós kávéfőzőről a teljesség igénye nélkül
A darálós kávéfőző esetén a megvásárolt kávét neked magadnak kell ledarálni. Ezt több dolog miatt is szeretik, akik így használják.
- Ad egy frissesség érzetet. Olyan, mint amikor a kertből szedett paradicsomot eszed meg.
- Több, a szervezet számára értékes tápanyag található meg benne.
- Élénkebb illat járja körbe a konyhát a készítés alatt.
Mint látható vannak közöttük emocionális és racionális érvek is.
A hátrányai között a következőket szokták említeni.
- Hangos az elkészítés alatt.
- Több helyet foglal a mérete miatt.
- Több mozdulatot igényel vele az elkészítés.
Most leírtam három érvet mellette és hármat ellen. Ezt magadnak kell mérlegre tenned és eldöntened, hogy számodra vele vagy nélküle jobb a kávézás öröme. Egy biztos. Szerintem egy jó kávé jót tesz a közérzetemnek és ezért én naponta 2-3 alkalommal iszom is. Arról, hogy a kávéra szükségünk van vagy sem arról itt olvashatsz többet:
A kávénak köze van az egészséghez.
Ha pedig egy jó kávégép vásárlásán töröd a fejed akkor meg keress meg bátran.
Vélemény, hozzászólás?