krups kávégép

Posted by & filed under Blog.

A Krups egy német kávéfőző gép gyártó vállalat, amely az eltelt évtizedek során kiemelkedő minőségű és megbízható háztartási készülékeket állít elő. A Krups márka a minőség, a stílus és az innováció szinonimája lett, és termékeik ma szerte a világon elérhetőek.

Az első Krups kávéfőző gépet 1956-ban mutatták be és azonnal elnyerte a német fogyasztók tetszését. A vállalat hamarosan kiterjesztette igényeit és nem csak kávéfőző gépeket gyártott, hanem sütőtálcákat és más konyhai termékeket is.

Annak ellenére, hogy a Krups a kávéfőző gépeken kívül számos más terméket is gyártott, azonban a cég fenntartotta a vezető pozícióját és folyamatosan tökéletesítette kávéfőző gépeit. A cég 1983-ban mutatta be az első teljesen automata kávéfőző gépet, ami forradalmasította a kávéfőző iparágát. Ez a kávéfőzőgép magas minőségű szemes kávét használt, melyet a gép megőrölt, összekeverte és elkészítette a kávéitalt.

A Krups további innovatív elgondolásokkal bővítette termékpalettáját, beleértve az élénk, vidám színű és díszítő elemekkel rendelkező kávéfőzőket, amelyek egyszerre voltak stílusosak és funkcionálisak is. Azonban, a vállalat a kávéfőző gépek technológiáját is folyamatosan javította. Az újabb modellek kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek, valamint számos lehetőséget kínálnak, mint például a cappuccino és latte macchiato funkciókat, és az egyszerűen használható kezelőpanelt.

A mai napig a Krups a minőség, a megbízhatóság és a stílus referenciája maradt a kávéfőző gépek terén, és minden új modelljük továbbra is elnyeri az emberek tetszését. Németországban, és a márkák között is nagy népszerűségnek örvendenek világszerte.

A Krups sosem elégedett meg az elért eredményeivel; a vállalat mindig úttörőként lép fel az iparban, az innovatív technológiák bevezetésével és a csúcstechnológiás megoldásokkal. A stílusra és a felhasználók igényeire való maximális figyelemmel van. Ha valami biztos a Krupsban, az az, hogy a tökéletes kávéfőző készülék garantált, amely egyszerű és könnyen használhatóságot és remek minőséget biztosít a kávé fogyasztók mindennapi életében.

Forrás: MI

kapszuláskávégép hátránya

Posted by & filed under Blog.

A kávékapszulás kávégépek rohamosan terjednek világszerte, főleg azokon a területeken, ahol a kávéfogyasztás az életmód és nem csak az élvezeti cikkek része. Bár a kávékapszulás gépek kényelmesek és gyorsan készítenek finom és minőségi kávét, azonban számos hátrányuk is van, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt elköteleznénk magunkat egy ilyen gép mellett.

Az első és legnagyobb hátrány a kávékapszulás gépek ára. A kávékapszulás gépek rendkívül drágák, és az áruk magasabb, mint a hagyományos kávéfőzők ára. A kapszulák ára is magas, és a használt kapszulák eldobása nem csak rossz hatással van a környezetre, hanem a hosszú távú költségek is jelentősek, ha rendszeres kávéfogyasztó vagyunk.

A második hátrány a megkötöttség. A kávékapszulás gépekhez csak speciálisan tervezett kapszulák használhatóak, amelyek korlátozzák a kávéitalok típusát és a márka választékát. Az egyes kávéfajták és a tea vagy a csokoládé nem minden gyártó által kínálhatók, így a teljesítményünk korlátozva van.

A harmadik hátrány az ízek és az aromák korlátozása. Habár a kávékapszulás gépek kényelmesek, és gyorsan készítenek kiváló minőségű kávét, az ízek és az aromák korlátozottak. Azok, akik nagyon ismerik és értékelik a kávéízeket, azt tapasztalják, hogy a kapszulákban lévő kávé szinte mindig ugyanaz az íz. Ez a kávéfogyasztás körülményeinek betudható, ugyanis a kávékapszulás gépek többnyire nem tudják egységesen beállítani a csésze hőmérsékletét vagy a nyomóerőt.

A negyedik hátrány a környezetvédelem. Mivel a kávékapszulás gépek általában alumínium és műanyag kapszulákat használnak, amelyeknek az eldobása környezetkárosító hatása van, a használt vagy letört dobozok kezelése környezetvédelmi problémákat vet fel.

Összegzésképpen, bár a kávékapszulás gépek sok előnnyel járnak, több hátrányuk is van, amelyet figyelembe kell venni, mielőtt döntést hozunk. Az áruk magas és a használt kapszulák eldobása a környezetre is rossz hatással van. Ezenkívül a kapszulák korlátozott választéka és az aromák hiánya miatt nem mindenki tudja élvezni a kávét az ilyen típusú gépekből. Végül, azok, akik nagyon ismerik és értékelik a kávéízeket, előfordulhat, hogy nem találják meg a kedvenc ízüket a kapszulás változatokban.

Forrás: MI

Posted by & filed under Blog.

A kávézacc sokak számára egy felesleges melléktermék, amelyet egyszerűen csak kidobnak. Azonban van egy titka, amelyet kevesen ismernek: a kávézacc hasznosítása. Rengeteg módja van annak, hogy újrahasznosítsuk a kávézaccot, és ez nem csak környezetbarát megoldás, de pénztárcabarát is.

Az egyik legismertebb módja a kávézacc újrahasznosításának a kertben történő felhasználás. A kávézacc gazdag tápanyagtartalommal rendelkezik, így segíthet a növényeknek jobban növekedni. Például a savanyú talajokban a kávézacc képes szabályozni a savasságot, míg a homokos talajokban segít a vízmegőrzésben. Használható például virágágyakban, növények trágyázására vagy komposztként is.

A kávézacc felhasználható otthoni szépségápolási termékekben is. A koffein összetevője révén a kávézacc rengeteg jótékony hatással bír a bőrre. Egy apró adag kávézaccot szódabikarbónával összekeverve, a konyhaszekrényből előhúzott házi pakolások egyik legkedveltebb darabja. A kávézacc használata lehetőséget ad a bőrradírozásra és a hajmosásra is.

És ha valóban szereted az igazi kávé ízét és illatát, a kávézacc frissen tartja a mélyhűtődet is. Elég, ha egy kevés kávézaccot helyezel a fagyasztóba egy tasakban, melynek köszönhetően a kellemetlen szagokat semlegesíti.

Összességében tehát a kávézacc újrahasznosítása rendkívül környezetbarát és gazdaságos megoldás, amely számos területen segíthet. Használd ki te is a kávézaccban rejlő lehetőségeket, hogy környezettudatosabban élhess és egyúttal pénzt takaríthatsz meg.

Forrás: MI

Posted by & filed under Blog.

Megkíséreltük kicsikarni a második legnépszerűbb böngészőnél alkalmazott chat boot -ból: „Jura kávégépek jók?” kérdéssel, mi a véleménye és az alapján egy átlagos felhasználó kaphat e érdemben segítséget… válasz: ” A Jura kávégépek általában magas minőségűek és megbízhatóak. Azonban az eszpresszó elkészítése személyes preferencia kérdése, és az ízlésedtől függ.”

És hol tudunk ilyet bérelni? „Kávégépet szeretnék bérelni kihez forduljak?” na erre aztán olyan válasz jött amire nem számítottunk: „Sajnos nem tudom pontosan, hogy hol található bérelhető kávégép. Azonban javasolnám, hogy keressen fel egy helyi kávézót vagy kávéboltot, és érdeklődjön náluk. Biztos vagyok benne, hogy tudnak segíteni Önnek.”

Hogy hogy nem tudja? Mi tudjuk! Kávégépbérlés = kavegep24.hu

Posted by & filed under Blog.

Az irodai kávégép bérlésről

A kávé sokak számára elengedhetetlen része a munkanapnak. Egy finom csésze kávé segít beindítani az agyat reggel, feldobni a hangulatot napközben, és élvezni egy kis szünetet a munka mellett. De vajon milyen kávégépet érdemes választani az irodánkba? És jobb megvenni vagy bérelni?

Ebben a cikkben megpróbálunk választ adni ezekre a kérdésekre, és bemutatni az irodai kávégép bérlés előnyeit és hátrányait.

Miért jó az irodai kávégép?

Az irodai kávégép több szempontból is hasznos lehet az iroda számára.

Először is, emeli a munkamorált és növeli a munkatársak elégedettségét.

Ha az alkalmazottak tudják, hogy bármikor fogyaszthatnak egy jó minőségű kávét az irodában, akkor jobban érzik magukat a munkahelyükön, és

kevésbé érzik magukat feszülten vagy fáradtan.

Továbbá, növeli a teljesítmény, és a kreativitást.

A koffein stimulálja az agyat és javítja a koncentrációt és a memóriát. Ezenkívül a kávé segít megelőzni vagy leküzdeni az ebéd utáni álmosságot és lassúságot. A kreatív gondolkodást

Forrás: MI

Posted by & filed under Blog.

Az egyik legnépszerűbb és legtöbb tartós kávéfőző az olasz kotyogós kávéfőző, vagy ahogy az olaszok emlegetik, a moka.

Az olasz konyhából származó kotyogós kávéfőző 1933-ban került forgalomba és azóta a világ számos részén népszerűvé vált. Az olasz kotyogós kávéfőző kialakítása nem csak praktikus és kényelmes, hanem egyik legizgalmasabb és legromantikusabb módja a kávéfőzésnek.

A kotyogós kávéfőző története gyökerei az 1800-as évek végére nyúlik vissza. Az olaszországi Milano-ban, a Bialetti család alakította ki az alapvető kialakítását a kotyogós kávéfőzőnek. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan alakult ki és hogyan lett az egyik legnépszerűbb kávéfőző a világon.

Az első kotyogós kávéfőzők, amelyek a makkokat forrásban tartották, még alacsonyabb rendeltetéseket szolgáltak a katonai erők által. Az olasz konyhában található édes, gazdag kávé miatt az ötlet sok idővel ezelőtt született. A kávé nagyon népszerű volt Olaszországban, de a kávézókban történő fogyasztás szertartás volt, így nem mindenki élvezhette a kávé ízét és aromáját. Alfredo Bialetti, a Bialetti cég alapítója és tervezője, felismerte ezt a problémát és úgy döntött, hogy megoldja azt.

Bialetti 1933-ban megtervezte a kotyogós kávéfőzőt. Az eredeti modell aluminiumból készült, kézi csavarzugóval és egy felső tartállyal rendelkezett, amelyben vizet főztünk. A kávé előkészítéséhez a kávét a tartályba tette és majd forró vízzel öntötte tele, majd csak annyi maradt végül, amennyit fel kellett forralni a kávénak. Az ötlet igazi varázsa azonban az volt, hogy a gőznyomás segítségével az eszköz a forró anyagot az alsó tartályba szivattyúzta, ahol a kialakított fekfődésen át folyosón keresztül folyt tovább, majd a kávét a felső tartályban elhelyezett protraktorba szervezte, hogy az ivópohárba önthessük.

Az olasz kávézókban a következő évek során a kotyogós kávéfőzőt használták és hamar a közönség kedvencévé vált. A háziasszonyok pedig hamar felismerték a lehetőséget, éppen ezért egyre több kotyogós kávéfőzőt kezdtek használni otthonukban is. Az olasz kotyogós kávéfőző jellegzetes tervezése napjainkban is maradt és az egyik legnépszerűbb eszköz a kávéfőzéshez világszerte.

Végül, a kotyogós kávéfőző nem csak egy kávéfőzőeszköz, hanem az olasz életstílus, a kávézás és a barátság esszenciája. Az olasz életstílus, ahol az emberek sokat töltenek az asztalnál, beszélgetnek és kávéznak sokban hasonlít erre az eszközre. Ahogy Alfredo Bialetti mondta, „a moka kávéfőző az üzletünk, de a kávé az életünk”.

Forrás: MI

kávégép történelem

Posted by & filed under Blog.

A kávégépek története. 

Melyik volt az első automata kávégép? 

A kávé kultúrájának jelentősége világszerte ismert, de kevesen tudják, hogy az automata kávégépek története több mint 100 évre nyúlik vissza. Az első kávégépek mechanikusak voltak, azaz a víz forrásának fűtésével és a kezünkkel történő szivattyúzással dolgoztak. Az első automata kávégépeket azonban az 1940-es években állították elő, amikor az olaszok feltalálták az első pumpás kávégépet.

Az első automata kávégépet az Angelo Moriondo nevű olasz feltaláló készítette el 1884-ben. Az elképzelése az volt, hogy megkönnyítse a hatalmas rendezvények és vásárok vendéglátását azzal, hogy gyorsan és egyszerűen tudta készíteni a kávét. Az automatikus kávégép az azóta ismert forróvíz nyomórendszeren alapult, amely forróvizet és finomra őrölt kávét használt.

Az első pumpás kávégépet pedig az olasz vízmelegítőkészülék-gyártó, Desiderio Pavoni alkotta meg 1901-ben, amely gazdaságosan készítette el a kávét, valamint kevesebb időt igényelt és teljesen automatikus volt.

Azóta az automata kávégépek finomodtak és fejlődtek, most pedig a modern kávéfogyasztási szokásokhoz igazodnak. Azok a gépek, amelyeket ma használunk, digitális funkciókkal, sokféle beállítási lehetőséggel és számos kávéfajtával rendelkeznek, így a fogyasztók könnyedén választhatnak kedvenc kávéjuk közül.

Összességében az automata kávégépek története és fejlődése lenyűgöző utat járt be az elmúlt évszázadok során, és ez a kávéimádók számára még több érdekes és izgalmas lehetőséget kínál a jövőben.

Forrás: AI

Posted by & filed under Blog, Egyéb.

A Segafredo Zanetti neve szinte minden kávérajongó számára ismerős lehet. A világ egyik legismertebb és legkedveltebb kávégyártója már több mint hat évtizede működik, és mára globális branddé vált a kávégourmet-k között.

Az olaszországi Bologna városában alapított cég a kávéházak és kávézók egyik kihagyhatatlan beszállítójává vált, és az egyszerű kávékészítéstől kezdve a legmagasabb minőségű blendeket és kávéakadémiákat kínálja.

A vállalat története 1969-ben kezdődött, amikor Massimo Zanetti elkezdte saját kávépörkölő vállalkozását. Massimo azonban nem csak a kávé élvezete érdekelte, hanem az egész folyamat.

 Amely a kávé betakarításától egészen csészéig tart. Ez iránti szenvedélye tette lehetővé számára, hogy a Segafredo Zanetti mára szinte a világ minden táján ismert, és a kávégyártás terén egyedülálló tapasztalatokat rendelkezik.

A Segafredo Zanetti azt vallja, hogy csak a legmagasabb minőségű kávébabok alkalmasak a kiváló minőségű kávékészítésre. Ezért a vállalat csak a legjobb minőségű ültetvényeken működő beszállítókkal dolgozik együtt, hogy biztosítsák az egyes kávéblendek egyenletes ízét és minőségét.

A vállalat proaktív hozzáállása, valamint a minőség iránti elkötelezettsége azt jelenti, hogy az évek során a Segafredo Zanetti számos szakmai díjat nyert el. Az egyik legnagyobb sikerük a világ számos országában megtalálható Segafredo Zanetti kávéakadémiák. Itt a látogatók lehetőséget kapnak a kávékészítés művészetének megismerésére, az alapvető kávéképzésen túl pedig az egyes kávéakadémiák saját stílusára hangolt specialitások készítését is elsajátíthatják.

A Segafredo Zanetti kávé sikere azonban nem csak az egyenetlen ízű és magas minőségű kávék presztízsétől függ, hanem az állandó innovációs fejlesztésektől és az elkötelezett dolgozóktól is.

Akik a kávégyártás területén szorgoskodnak, és akik hajthatatlanul vállalják a magas és minőségi színvonalat, amelyet a Segafredo Zanetti brand képvisel.

A Segafredo Zanetti mára valóban az egyik legismertebb kávégyártó vállalattá vált, amely azonban továbbra is tartja az alapítója kezdeti módszereit és elveit. Ami biztos, hogy a vállalat számos innovatív kávékészítési módszert és technikát vezetett be az évek során, amelyek a mai napig relevánsak.

Az olasz kávé és az egyetlen Igaz Kávé…

Ha a kiváló olasz minőségből nem akarsz engedni, próbáld ki a Segafredo Zanetti valamelyik kávéját.

Ahogy Massimo Zanetti mondta:

“Ha nem szereted az ízét, nem olyan mint az élet, amelyet élvezünk. Hanem olyan, amelyet elviselünk.”

A Segafredo Zanetti azonban biztosítja, hogy a kávét élvezeti céllal fogyaszthassuk és valóban csodálatos élményt nyújtson.

Forrás: MI

Posted by & filed under Blog.

Mindenki előbb vagy utóbb beül ismerőse autójába, használja kollégája billentyűzetét, vagy csak megkóstolja mások által fogyasztott és „imádott” ételek valamelyikét.

Kávégép – legyen az akár bérelt kávégép – napi, heti, havi gondoskodást igényel. Különben nem vesszük észre, hogy a fogyasztott kávé, savanyú, állott, ne adj isten penészes. Ilyenkor szembesülünk vele, hogy a másik ember hogy-hogy nem veszi észre, valami nem stimmel! Az autó félre húz, ki van ülve a kanapé, sós az étel, kopott és akad a billentyűzet…

Tej használata mellett naponta, egyéb esetekben legalább hetente tisztítsuk ki a gép könnyen elérhető részeit. Sok automata gép – Jura vagy WMF – rendszeresen figyelmeztetik is a felhasználót ezek elvégzésére.

Minden második héten javasolt a gép belső részeinek alaposabb tisztítása is – természetesen szigorúan csak ÁRAMTALANITÁS UTÁN!

Amennyiben használunk vízszűrőt, vagy vízlágyítót úgy annak karbantartásáról, ellenőrzéséről se feledkezzünk meg!

Nem szégyelljünk segítséget kérni, ha elakadunk, vagy nem vagyunk biztosak a teendőkben híjunk szakembert!

Kávégép24 Csapata

Posted by & filed under Blog, Egyéb.

A kávé az egyik legkedveltebb ital a világon, azonban a globális felmelegedés hatásai miatt a kávétermesztés idővel jelentősen csökkenhet.

A kávétermesztők már most érzik a klímaváltozás erős hatását a termőföld és a termés minőségében. Azonban a fenntartható gazdálkodás és a megfelelő intézkedések segítenek védeni az iparágat és elkerülni a termésveszteséget.

A kávétermesztők számára az éghajlatváltozás már most is kihívásokat jelent. A kávébab kiválasztása és az időbeni vetés fontos, hogy az időjárás változásaira összpontosítson, hogy a termés idejében megfelelő minőségű legyen. A csapadékhiány és az egyre hosszabb szárazság miatt azonban a kávéfák virágzási ciklusa is változik, ami hatással van az újabb típusú kávébabok termesztésére is, amelyekre a globális piac egyre inkább áttér.

Ez a fajta termés változás azonban nem csak a kávétermelőket érinti, hanem az egész világot. A kávéról való lemondás az egyik lehetséges módja annak, hogy enyhítsük a klímaváltozást és a kávétermesztés negatív hatásait. Azonban egy másik megoldás lehet a fenntartható gazdálkodás bevezetése, amely segíthet az iparág további létezésében és a minőségi termékek előállításában.

A fenntartható gazdálkodás lehetőséget ad a kávétermesztőknek az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra. Az általuk végzett munkával és technológiával, mint a talajmegóvás, az öntözési rendszerek és a műtrágyázás, segíthetnek a kávénövényeknek ellenállni a szárazságnak vagy az erős esőzéseknek.

Egy másik megoldás lehet az új fajtájú kávétermesztés, amely lehetővé teszi az olyan vízhasználatot, amelyet a hagyományos módszerek nem engednek meg. Ezek a fajták azonban drágák és nagy erőfeszítéssel járnak a termesztésben, így az ár emelkedése várható.

Azonban még ezzel a fenntartható munkavégzéssel is szükséges az, hogy a klímaváltozás megállítsuk. A kávéipar mellett más gazdaságok is érintettek a klímaváltozás miatti problémákkal. Az egész világ össze kell dolgozzon a klímaváltozás problémáinak megoldása érdekében.

Összefoglalva, a kávéipar jövője függ az éghajlatváltozás hatásaitól.

A klímaváltozás miatt át kell állni a fenntartható gazdálkodási módokra, hogy a kávétermelés továbbra is folytatódhasson. A világnak együtt kell dolgozni a klímaváltozás megállítása érdekében, hogy ne csak a kávéipar, hanem az egész világ jövője biztosítva legyen.

Forrás: MI