Posted by & filed under Blog.

Oszd meg ha tetszett!

Ködös, hűvös reggel. Még alig kelt fel a nap, de már készülni kell. Inget, cipőt választani, fogat mosni. Át kéne gondolni, mit hozhat a nap. Ám valami előtte még hiányzik, hogy beinduljon a verkli… Egy forró, gőzölgő kávé!

Valljuk be, hány nap indul telente hasonló gondolatokkal még a szemünket dörzsölve az ágyban? Sokunknak ilyen a rutinja az undok, hideg, esős, szeles reggeleken is, de egy forró kávé még ezeken a napokon is jobb kedvre derít. De a kávé bármely napszakunkat feldobhatja a hűvösebb időszakokban. Ősszel és télen mi jobb van például egy hideg vasárnap délutánon annál, mint a meleg szobában egy forró csésze kávét szürcsölgetve az ablakon át figyelni az esőben nyitott ernyők, vagy a körbetekert sálak suhanását? Mint egy meleg ölelés, nem igaz?

A pulóverek és télikabátok mellett pedig ezekben a hónapokban a meleg italok iránt is megnő az igényünk, a kávénál pedig keresve sem lehet találni melengetőbb téli italt. Akár a rövidebb shotokra vágyunk, akár forró tejjel készült hosszabb változatokat szeretjük, a kávéval nem tudunk mellé lőni a hűvösebb időszakokban. Kávéivási szokásainkban ugyanis az évszakok is befolyásoló tényezők lehetnek, és a hidegebb időjárás értelemszerűen növelheti a meleg frissítők iránti vágyat.

De a kávéivási szokásainkat akár az egészségünkre való odafigyelés is befolyásolhatja. Az őszi frontok idején fejfájáscsillapító hatása van a koffeinnek köszönhetően, nem véletlen, hogy a fejfájáscsillapító gyógyszerek is gyakran tartalmazzák a kávé egyik jótékony hatását okozó koffeint is. Fogyasztásával serkenti a véráramlást, amely többek között az agy felfrissülését szolgálja, magas antioxidáns tartalmával pedig immunerősítő hatása van. Kutatások bizonyítják, hogy a rendszeres kávéfogyasztás csökkenti a depresszió kialakulásának veszélyét, így a téli bezártság miatt kialakuló szorongás ellen is jó.

És vannak a kávérajongók között bőven, akik a napszaknak, vagy az évszaknak megfelelő kávét szeretnek fogyasztani. Természetesen a jeges kávé inkább kánikulai választás, a latte vagy akár a cappuccino viszont a téli céges rendezvények kedvence lehet. Ennek megfelelően akár a kávégép bérlési elképzeléseket is befolyásolhatják az évszakok, nem mindegy, hogy milyen kávét készítő gépet választunk egy nyári, vagy egy téli napra.

Érdemes ezt észben tartani az év végi céges rendezvényidőszak megtervezésénél is, és figyelembe venni a kávéivási szokásokat is. Ráadásul az év végi ünnepek alkalmával különleges receptekkel lehet még különlegesebbé tenni a kávézás örömét, és feldobni akár a felkészülés vagy a vásárlás időszakát is. Néha elegünk van már az évet záró kötelezettségekből, de egy meleg barista specialitás új lendületet adhat a karácsonyfa faragásának is!

És az év végi céges rendezvényeken is feldobja a hideg utcáról érkező vendégeket egy welcome kávé, és akár a céges ünnepségek középpontja is lehet a fekete nedű, amely a hideg napok melengető menedéke. Kápráztassa el vendégeit különböző kávékülönlegességekkel a téli igényeknek megfelelően, és béreljen az elvárásaihoz passzoló kávégépet az esztendőt lezáró rendezvényekre.

Gondoljon előre, hogy mindenkinek jusson kávé, és a sűrű ünnepi időszakban ne érje kellemetlen meglepetés rendezvénye megtervezésekor. Érdemes elkerülni a kapkodást, amikor gyakran a kényszer szül előre nem tervezett kompromisszumokat. A kávégépbérlést se hagyja az utolsó pillanatra, az őszi, téli rendezvények is elképzelhetetlenek kávé nélkül!

Mert egy hideg téli nap és egy forró csésze kávé olyan, mint a borsó meg a héja…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük