Posted by & filed under Blog.

Oszd meg ha tetszett!

Mindennapi reggeli rutint borítja fel, amikor szembesülünk azzal, hogy „nem jön a kávé!”.

Igen, előbb vagy utóbb minden kávéfőző életében eljön az a pillanat amikor elgurul a gyógyszere, (de nem mindegy, hogy ez mikor következik be). Ezért előrelátóan igyekezzünk ezt elkerülni, mert rendszeres gondoskodás hiányában készülékünk, elzsírosodik vagy elvízkövesedik. Ha beütött a baj, első dolgunk szervizet keresni, és szakember segítségét kérni. Pedig sok esetben ezt megelőzhetnénk, rendszeres otthon is könnyedén elvégezhető karbantartással.

Rendszeresen használjunk vízkőoldót! Modern automata kávéfőzők már jelzik ha vízkőmentesítésre van szükségük. Ne tévesszen meg minket ez a “segítőkész” funkció! Gépek csak egy előre programozott átlagos felhasználás alapján kérnek tisztitást, nem veszik figyelembe az általunk biztosított víz keménységét. (normál csapvíz használata esetén)
Piros = kemény Sárga = közepes Kék = lágy

Tablettáknak van egy másik funkciója is, mégpedig a kávézsír oldása – mely szintén le tudd rakodni a csövekben, ezzel megakadályozva a normális működést. Pontosan ez miatt ne használjunk ecetet spórolásként, mert az nem lesz kellően hatékony!

Amennyiben szükséges és lehetőség van rá, használati útmutató segítségét igénybe véve távolítsuk el a főző egységet és tisztítsuk meg azt folyóvíz alatt.

Tálcát és a zacc tartót se felejtsük el kitakarítani, mert a lerakodó darálék nagyon kellemetlen szaggal jár.

Titkos tipp: felhasznált kávé minősége és összetétele is befolyásolhatja a szervízlátogatások időintervallumát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük