Posted by & filed under Blog.

Mennyi kockázattal jár a kávé és cukor együttes fogyasztása? Milyen alternatívák léteznek?

Nos több orvosi kutatás is zajlik a cukorral kapcsolatosan. Élettani hatások tekintetében az már régóta köztudott, hogy túlzott mértékű fogyasztása káros az egészségünkre. És, hogy mi a túlzott mérték? Nem, nem az amire a tisztelt olvasó gondol! Sokkal több! Egy, azaz 1 kockacukor kalória értéke 12 kcal, 100g-ra vetítve 387kcal. Tehát ha egy finom kávéhoz (tej nélkül) 2 kockacukrot fogyasztunk, azzal pontosan 24 kalóriát viszünk be szervezetünkbe. Összehasonlításként 1dl (!!!) cukros kóla 42 kcal, amiből ritkán fogyasztunk 1-t, inkább 3-5 decilitert gurítunk le alkalmanként. Ezzel minimum 5x (3dl) vagy 8x (5dl) több cukrot fogyasztunk mint egy-egy kávé esetében.

Szuper! „De a barna cukor egészségesebb, hiszen drágább is!” – Igen… majdnem, ha számszakilag tekintünk az adatokra akkor a barna cukor 100 grammonként 10, azaz tíz (!!!) kalóriával kevesebbet tartalmaz mint fehér társa. Ez szerint minden 9.-ik kockacukornál lesz egy kockányi különbség a bevitt kalóriák tekintetében. Ez alapján teljesen mindegy fehér vagy barna, csak a pénztárcánk fogy tőle…

„De az édesítőszerek biztosan jobbak mint a cukor, és egészségesebbek is!” Szeretnénk azt mondani igen, de sajnos inkább nem a válasz. Jelenleg komoly kutatások zajlanak, kinek és milyen esetben kevésbé kockázatos ezen készítmények fogyasztása, mint a cukroké. Elsősorban azok részére ajánlott fogyasztásuk, akik komoly diabétesz betegséggel kell hogy együtt éljenek. Egészséges szervezet számára a természetes cukor kevésbé tűnik ártalmasnak.

Stevia – vagy köznyelven stivia – egy igazi természetes csodaszer! Igen, természetes, növényi, és nem cukor. Kiváló alternatíva mindenki számára, aki köztes és biztonságos megoldást keres! Egy bökkenő van csak vele, ha a kávéhoz illene az ízvilága, akkor Braziliában már rég ezt termesztenék cukornád helyett.

Szóval, ha kávé akkor cukor. Fogyasszuk felelőséggel!    

kávé megélhetés

Posted by & filed under Blog.

A hajnali köd úgy simult végig a domboldalon, mintha óvón betakarná a kávécserjéket.

Joaquín minden reggel ezzel a látvánnyal ébredt, s bár a hegyek között húzódó birtok sosem volt igazán nagy, számára a világ közepét jelentette. A föld, amit apjától örökölt, rég nem volt olyan bőkezű, mint egykor, de Joaquín nem panaszkodott. A munka az élete része volt, a föld pedig a családja jövője.

A hajnali csöndet csak a kakas hangja törte meg, amikor Joaquín már a verandán húzta fel a gumicsizmáját. Maria, a felesége, a konyhában serénykedett; a kávé illata kiszűrődött a félhomályba, mintha maga is része lett volna a tájnak.

– Vigyázz magadra odakint – szólt utána Maria, miközben elé tolta a bögrét.

– Mindig vigyázok – mosolygott rá Joaquín, bár mindketten tudták, hogy ez inkább remény, mint biztos ígéret.

Amikor belépett az ültetvényre, a cserjék sorai egy pillanatra megszelídítették a világot. Itt minden nap ugyanúgy kezdődött: bejárás, metszés, a beteg ágak levágása, a talaj ellenőrzése. Joaquín érezte kezében a föld apró rezdüléseit, mintha a növények suttognának neki arról, mire van szükségük.

A nap azonban különlegesnek ígérkezett. Az elmúlt hetekben kevesebb eső esett a megszokottnál, és Joaquín félt, hogy a termés rovására megy majd. A domboldal tetején állva végigpásztázta a birtokot. A levelek egy része fakóbb volt, mint kellett volna, és ez aggasztotta.

Ahogy haladt lefelé, a két nagy fia, Mateo és Luis csatlakozott hozzá.

– Apa! – kiáltotta Mateo. – A hátsó parcellánál újra megjelentek azok a kis kártevők.

Joaquín felsóhajtott. A kártevők mindig rosszkor jöttek, de most különösen.

– Mutassátok! – mondta, és követte a gyerekeket.

A hátsó parcellához érve a levelek szélén apró, harapásszerű nyomokat látott. Ez nem csak a termés mennyiségét, hanem a minőségét is veszélyeztette. A farmot lassan meg kellett erősíteni – hosszú távon talán új öntözőrendszerre is szükség lett volna –, de Joaquínnak erre most nem volt pénze.

– Dolgoznunk kell rajta ma estig – jegyezte meg. – Ha nem kezeljük időben, baj lesz.

A fiúk bólintottak. Megtanulták: itt minden kéz számít.

Dél körül, amikor a nap már vakítóan sütött, Joaquín egy pillanatra megállt. A dombon túl Maria integetett, jelzésként, hogy az ebéd kész. A férfi letette a szerszámokat, megtörölte homlokát, és elindult lefelé.

Az étkezőasztalnál, ahol négy gyerek ült nevetgélve, Joaquín úgy érezte, minden fáradtsága megérte. A legkisebb, Sofi, az ölébe mászott.

– Apa, ma korábban jössz haza? – kérdezte reménykedő szemekkel.

– Megpróbálok – felelte Joaquín, bár már tudta, nem fog sikerülni.

Délután visszatért a parcellákhoz. A nap végéig a fiúk társaságában dolgozott, amíg az ég bíborra nem festette a horizontot. Mire befejezték a kártevők elleni kezelést, mindannyian kimerültek, de a cserjék újra egészségesebbnek tűntek.

Amikor a házhoz ért, Maria a verandán várta. Két bögrényi forró kávét tartott a kezében. Joaquín átvette az egyiket, és leült mellé.

– Nehéz nap volt? – kérdezte a nő.

– Igen. De látod, haladunk. A föld nem hagy minket cserben, ha mi sem hagyjuk cserben őt.

Maria elmosolyodott, és a férfi vállára hajtotta a fejét. A hegyek mögött lassan eltűnt a nap, és a birtok újra csendbe burkolózott. Joaquín tudta, hogy holnap ugyanilyen nehéz nap vár rá. De tudta azt is, hogy minden fáradtság mögött ott van a családja, amelyért érdemes volt felkelni minden hajnalon.

Forrás: MI

kávé szüret

Posted by & filed under Blog.

A nap még fel sem kelt, amikor Joaquín már a kunyhója előtt állt, kezében a kopott szalmakalappal. A hajnali levegő még hűvös volt, de a párás sötétség már ígérte a közelgő forróságot. A hegyoldalon sorakozó kávécserjéket alig lehetett látni ebben a félhomályban, mégis ő már pontosan tudta, merre kell lépnie. Ugyanúgy, ahogy minden egyes nap az elmúlt húsz évben.

A föld nedves volt az éjszakai esőtől, a cipője talpa alatt cuppogott a sár. Ahogy megindult felfelé, vállára vetette a vörös zsákot, amibe majd az aznapi termést gyűjti. Minden lépésnél érezte a tegnapi munka fáradtságát a lábaiban, a hátában, sőt még a karjaiban is. De nem volt választása. A kávé nem várhatott.

A cserjék közt lassan világosodni kezdett. A levelek ragadósan tapadtak a bőréhez, mintha a növények is megsínylenék a nehéz klímát. Joaquín ujjai gyorsan, rutinosan keresték a piros, érett bogyókat. Egyenként tépte le őket, de közben ügyelnie kellett, nehogy a zöldekhez is hozzányúljon. Ha a termés vegyes, a felvásárlók szó nélkül kevesebbet fizetnek – már ha egyáltalán átveszik.

A munka egyszerűnek tűnt, ismétlődőnek, de rendkívül kimerítő volt. A meredek lejtőn egyensúlyozva, folyamatosan hajolgatva, figyelve a bogyók állapotára – nem volt olyan izma a testének, amely estére ne lüktetne a fájdalomtól. A kezein kemény bőrkeményedések sorakoztak, a körmei alatt sár és növényi nedv maradt makacsul.

A nap feljebb kúszott az égen, és a páratartalom úgy telepedett rá, mintha egy láthatatlan kabátot húztak volna a vállára. A pólója már reggelre átizzadt, tarkóján csípte a só. A zsák lassan súlyosabb lett, és minden újabb marék bogyóval egy pillanatra meg kellett állnia, hogy megtartsa az egyensúlyát. Ilyenkor felnézett – a hegy teteje még mindig messze volt, a lejtő pedig, amelyen feljött, mintha még meredekebbé vált volna.

Dél felé már alig győzte szusszal. A nap kegyetlenül sütött. A bogyók fényesen csillogtak, mintha cukorba mártották volna őket, de Joaquín tudta, hogy ez a szépség a becsapás része. Aki nem járt még kávéültetvényen, sosem látta közelről, milyen embert próbáló körülmények között terem meg az a kincs, amelyet a világ városainak kávézói ünnepelnek.

Amikor végre megtelt a zsák, Joaquín összekötötte, és óvatosan a vállára emelte. A súly szinte belenyomta a földbe, vállcsontja alatt éles fájdalom villant, de nem engedhette el.

Lassan elindult lefelé a gyűjtőhely felé. A talaj csúszós volt, minden lépésnél fennállt a veszély, hogy megcsúszik, elvágódik, és a nap minden munkája kárba vész.

A feldolgozóhelyen a többi munkás már javában válogatta a termést. A hangjuk fáradt volt, mégis élénken szólt – a közös szenvedés össze is tartotta őket. Joaquín ledobta a zsákot a kupac mellé, és egy pillanatra a combjaira támaszkodva kifújta magát. Tudta, hogy rövid pihenő után újra fel kell mennie, mert a nap még nem ért véget.

Mire a nap lebukott a hegyek mögött, a teste szinte megadta magát. Hazafelé menet a levegőben ott kavargott az érett kávé illata, a füst és a nedves föld aromája. A kunyhóban felesége meleg levessel várta. Joaquín leült, megtörölte verejtékes homlokát, s bár fáradtabb volt, mint bármelyik városi ember elképzelné, mégis elégedett volt.

Tudta, hogy holnap ugyanígy kezdődik minden. Hajnali sötétség, meredek ösvény, izzadtság, fájdalom. De tudta azt is, hogy minden csésze kávé mögött ott van az ő munkája – és valahol ez tartotta életben nap mint nap.

forrás: MI

Posted by & filed under Blog.

Hozom-viszem kávégép szerviz (csak 5000 Ft )

Bosszúság és kellemetlenség, ha nem működik a család kedvenc kávégépe.

Mindig akkor szembesülünk vele, amikor épp legnagyobb szükség lenne rá.

Vendégek vannak nálunk, vagy ünnepek idején, amikor minden bezárt.

Épp ezért indítottuk el a háztól-házig kávégép szerviz szolgáltatásunkat.

Előre egyeztetett időpontban kimegyünk a kávégépért, és beszállítjuk a szervizünkbe.

A hibafeltárás után, telefonos árajánlat következik.

Miután elfogadásra került a szervizelés díja, megjavítjuk és visszaszállítjuk a készüléket.

Ez a kényelmi szolgáltatás Budapest teljes területén mindössze csak 5000 Ft-ba kerül.

Önnek csak egy telefonhívásba kerül, és mi mindent megoldunk.

Gyorsan, precízen, korrekten.

Hívjon ma, kávézzunk együtt holnap!

Szervizünk címe: 1221 Budapest, Kossuth Lajos u 93

Tel: 0620 511 1070

Posted by & filed under Blog.

Az év végére elérjük, hogy a kávé nem élvezeti cikk lesz, hanem luxus áru.

Azzal szembesültünk, hogy már nem csak az időjárás és az éghajlati változások okán emelkednek a kávé világpiaci árai.

Belépet egy új tényező, ami nem más, mint a politika.

Első olvasatként, persze legyinthetünk.

Ekkora blődséget!

Mi van, ha mégis igaz?

Mi köze van a politikának a kávéhoz?

Utána jártunk, és próbáljuk levezetni, illetve modellezni.

Íme egy gyakorlati, részletes modell és becslés arról, hogyan hatottak 2025-ben Donald Trump büntetővámjai a kávé világpiaci árára, és ebből mennyi jutott át az európai / magyar kiskereskedelmi árakra. Először rövid összegzés, majd egy számszerű, két szcenáriós modellszámítás.

Rövid háttér (tömören)

2025 nyarán az Egyesült Államok 50%-os vámtételt vezetett be többek között brazil zöldkávéra; ennek hatására az arabica határidős árak jelentősen emelkedtek (~50% körüli növekedés egyes időszakokban), és az amerikai kiskereskedelmi ára is emelkedett (év/év ~20% adatok szerint). A brazil exportokat átstrukturálódtak: kevesebb került az USA piacára, többet keresett más piacokat.

Az EU 2023-ban ~2,7 millió tonna kávét importált harmadik országokból — vagyis az európai piac jelentős, és az USA-beli vámpolitika is „kiszorító” / spekulatív hatáson keresztül globálisan befolyásolja az árakat.


A modell — feltételezések (átláthatóan)

  1. Zöldkávé árnövekedés (világpiac): a határidős/spot árak +50%-kal nőttek a vámok hatására (Reuters-adatok alapján).
  2. Magyar (vagy európai) referencia-kiskereskedelmi ár: választott kiinduló érték: 2 500 HUF/kg (ez egy reprezentatív érték a magyar kiskereskedelmi sávból). Források alapján a magyar kiskereskedelmi ársáv 2025 körül ≈ HUF 1 800–3 200/kg.
  3. Árképzés részei (feltételezett súlyok a kiskereskedelmi árban):
    1. Zöldkávé beszerzési költsége a végár arányában: alacsony/szereplői példák szerint 40% (konzervatív) — illetve egy alternatív, kockázatosabb feltételezés 60%.
    1. Feldolgozás + pörkölés + csomagolás + szállítás + adók + kereskedelmi árrés együtt: a maradék 40–60%.
  4. Pass-through (átáradó hatás): roaster/kereskedő mekkora részét hárítja át a fogyasztóra. Konzervatív: 70%, erős átárzás: 100%. (Ezek iparági tapasztalatokat tükröző, konzervatív-ill. pesszimista forgatókönyvek.)

Megjegyzés: a fenti súlyok/arányok egyszerűsítések — céljuk érzékeltetni a méretarányokat; pontos számítás kérésre finomítható.


Két szcenárió — számítások

Szcenárió A — mérsékelt hatás (konzervatív)

  • Kiinduló kiskerár: 2 500 HUF/kg
  • Zöldkávé része a végárnak: 40% → zöldkávé-költés = 1 000 HUF/kg
  • Zöldkávé ára nő: +50% → többlet = +500 HUF/kg
  • Pass-through a fogyasztói árra: 70% → fogyasztói többlet ≈ 500 * 0.7 = 350 HUF/kg
  • Új kiskerár ≈ 2 500 + 350 = 2 850 HUF/kg → +14% növekedés.

Szcenárió B — erőteljes hatás (pesszimista)

  • Kiinduló kiskerár: 2 500 HUF/kg
  • Zöldkávé része: 60% → zöldkávé-költés = 1 500 HUF/kg
  • Zöldkávé ára nő: +50% → többlet = +750 HUF/kg
  • Pass-through: 100% → fogyasztói többlet = +750 HUF/kg
  • Új kiskerár ≈ 2 500 + 750 = 3 250 HUF/kg → +30% növekedés.

Így reális, számított határok: kb. +10% és +30% közötti árszintemelkedés magyar kiskereskedelmi árakon, attól függően, mennyi a zöldkávé súlya a költségszerkezetben és milyen mértékű az átáramlás. (A Reuters által jelzett adatok különösen a határidős ár +50%-os elmozdulását és az USA-ban mért ~20% fogyasztói emelkedést támasztják alá — ezek szolgáltak a modell „világpiaci sokk” bemeneteként).


Mire kell még figyelni (kockázatok, bizonytalanságok)

  • Időjárás és hozamok (Brazília: szárazság, fagyok) önmagukban is produkálhatnak árvolatilitást; a vámtól független hatásokat nem szabad alulbecsülni.
  • Árfolyamok (USD/HUF, EUR/HUF): a zöldkávé dollárban jegyzett — forint gyengülése további nyomást gyakorol a magyar árakra.
  • Piaci átpozícionálás: az európai pörkölők kereskedelmi partnereket váltanak (Kolumbia, Etiópia, Vietnam stb.), ami részben mérsékelheti a hatást, de rövid távon szűkösséget és prémiumot okozhat.

Kiskereskedelmi és lánchűség-döntések: nagy láncok esetén (multik) lassabb az azonnali áthárítás; specialty roastereknél viszont gyorsabban jelenik meg az áremelkedés.

Posted by & filed under Blog.

Készítettünk egy listát, amely által talán hosszabb élettartamú lesz az irodai kávégépük.


? Irodai kávégép karbantartási ellenőrző lista

Napi feladatok:

– Csepegtetőtálca kiürítése és átöblítése

– Zaccfiók kiürítése

– Tejtartály és habosító átöblítése

– Automatikus öblítőprogram lefuttatása

Heti feladatok:

– Kivehető alkatrészek (víztartály, szűrő, főzőegység) langyos vízzel tisztítása

– Külső felületek letörlése nedves, puha ronggyal

Havi feladatok:

– Vízszűrő ellenőrzése, szükség esetén cseréje

– Zsíroldó tablettás tisztítás a kávéolaj lerakódás ellen

Negyedéves feladatok:

– Vízkőtelenítés gyártó által javasolt szerrel

– Általános állapotellenőrzés

Éves feladatok:

– Szakértői szerviz és alapos átvizsgálás

Szervizünk linkje és címe http://kavegep24.hu

– Kopó alkatrészek cseréje szükség szerint

Wmf error list

Posted by & filed under Blog.

A WMF kávégépek megbízható készülékek, de sajnos előfordul, hogy különböző hibaüzeneteket ír ki.

Egy átlag felhasználó számára ezek a hibakódok nem mondanak semmit.

Kiemeltünk néhány gyakran előforduló hibakódot.

F161 (9269)

Minimális áramlás főzés közben. A főzőegységet tisztítsd meg.

F189: Felfűtési idő túllépés. Kapcsolja kis és kapcsolja be újra a készüléket.

9489: zárja be a kézi bedobót

9517: daráló hiba (kettes daráló)

9584: minimális áramlás vízkőtelenítés alatt

További kérdéssel, kérem hívjon minket bizalommal!

Tel: 0620 5111070

Posted by & filed under Blog.

Melyiket válasszam? Mi nekem a legjobb választás?

Melyik a legjobb kávégép?

Ezeket a kérdéseket gyakran tesszük fel magunknak, amikor háztartási kávégépet szeretnénk vásárolni.

Ebben próbálunk segíteni. Összehasonlíottuk a Jura, Saeco és a Delonghi márkákat.

Háztartási, darálós kávégépek: Saeco, Jura és De’Longhi összehasonlítása

A kávézás szerelmesei számára a frissen darált kávé élménye utánozhatatlan. A háztartási, darálós kávégépek lehetővé teszik, hogy egy gombnyomással készítsünk friss eszpresszót, cappuccinót vagy más kávéitalokat, anélkül, hogy külön darálóra vagy barista képességekre lenne szükség.

A piacon három nagy márka kiemelkedő ezen a területen: Saeco, Jura és De’Longhi. Ezek a gyártók prémium minőségű automata kávégépeket kínálnak, amelyek beépített darálóval rendelkeznek, így mindig frissen őrölt kávéból készítik az italt. Ebben a cikkben bemutatjuk mindhárom márkát, és összehasonlítjuk előnyeiket és hátrányaikat, hogy segítsünk a választásban.

1. Miért válasszunk darálós kávégépet?

A darálós kávégépek előnye, hogy mindig frissen őrölt kávéból készítenek italt, ami jelentősen befolyásolja az ízvilágot. Az előre őrölt kávé gyorsan veszít aromájából, míg a frissen őrölt kávé zamatosabb, gazdagabb és testesebb.

Ezek a gépek az egyszerű kezelhetőség és a változatos programozási lehetőségek miatt egyre népszerűbbek. Egy minőségi kávégép segítségével otthon is élvezhetjük a kávéházak színvonalát.

2. Saeco kávégépek – A Philips prémium vonala

Előnyök:

 Megbízható technológia – A Saeco a Philips prémium kávégépmárkája, amely hosszú évek óta ismert a megbízhatóságáról és innovatív technológiáiról.

 Kerámia daráló – A legtöbb Saeco modell kerámia őrlőfejet használ, amely nem melegszik fel, így nem égeti meg a kávét.

 AquaClean vízszűrő – A Saeco gépekben elérhető AquaClean szűrő csökkenti a vízkőlerakódást, így ritkábban kell vízkőtleníteni.

 Széles italválaszték – A Saeco kávégépek akár 12-féle italt is képesek elkészíteni, az eszpresszótól a latte macchiatóig.

Hátrányok:

 Magasabb karbantartási igény – A daráló és a tejhabosító rendszer alapos tisztítást igényel, különösen a tejtartályos modelleknél.

 Műanyag alkatrészek – Bár a minőségi modellek strapabírók, egyes belső alkatrészek műanyagból készülnek, ami csökkentheti a tartósságot.

 Ár – A prémium Saeco modellek drágábbak lehetnek a konkurensek hasonló kategóriás termékeinél.

Legnépszerűbb modellek:

Saeco Xelsis – Prémium kategóriás gép széles italkínálattal és személyre szabható beállításokkal.

Saeco PicoBaristo – Középkategóriás automata gép, amely kiváló ár-érték arányt kínál.

3. Jura kávégépek – A svájci precizitás

A Jura a prémium kávégépek egyik legismertebb gyártója, amely kizárólag automata kávéfőzőket gyárt. A svájci márka a minőség és tartósság szinonimája.

Előnyök:

 Tartósság és megbízhatóság – A Jura kávégépek hosszú élettartamúak, kiváló minőségű anyagokból készülnek.

 P.E.P. (Pulse Extraction Process) technológia – Ez a szabadalmaztatott technológia optimalizálja az eszpresszó kivonását, így a kávé íze intenzívebb lesz.

 Beépített tejhabosító – A Jura gépek kifinomult tejhabosító rendszere krémes tejhabot készít.

 Intelligens vízszűrés – Az Intelligent Water System (I.W.S.) biztosítja a víz tisztaságát és minimalizálja a vízkőlerakódást.

Hátrányok:

 Magas ár – A Jura gépek általában drágábbak, de a minőségük miatt hosszú távon megtérülhet a befektetés.

 Nincs kivehető főzőegység – Ez megnehezíti a belső tisztítást, bár a gép automatikus tisztítóprogrammal rendelkezik.

 Kevesebb testreszabhatóság – Bár a minőség kiváló, egyes felhasználók szerint a Jura kevesebb beállítási lehetőséget kínál, mint más márkák.

Legnépszerűbb modellek:

Jura E8 – Középkategóriás, kiváló minőségű eszpresszó és tejhabosító rendszerrel.

Jura Z10 – Csúcskategóriás modell, amely hideg kávét is képes készíteni.

4. De’Longhi kávégépek – Megfizethető prémium

A De’Longhi az egyik legnépszerűbb márka, amely széles árkategóriában kínál automata kávégépeket.

Előnyök:

 Kiváló ár-érték arány – A De’Longhi kávégépek elérhetőbb árúak, miközben kiváló teljesítményt nyújtanak.

 Széles választék – A belépő szinttől a prémium kategóriáig rengeteg modellt kínál.

 Kivehető főzőegység – A könnyebb tisztítás érdekében a főzőegység kivehető, ami nagy előny a Jura gépekkel szemben.

 Jó tejhabosító rendszer – A LatteCrema rendszer kiváló tejhabot készít.

Hátrányok:

 Kevésbé prémium anyaghasználat – A műanyag alkatrészek idővel elkophatnak.

 Hangosabb daráló – Egyes modellek darálója zajosabb, mint a versenytársaké.

 Kevesebb innováció – Bár a De’Longhi megbízható, kevesebb forradalmi technológiát kínál, mint a Jura vagy a Saeco.

Legnépszerűbb modellek:

De’Longhi Magnifica S – Belépő szintű automata gép, remek ár-érték aránnyal.

De’Longhi Dinamica Plus – Fejlettebb modell, széles italkínálattal és érintőképernyős vezérléssel.

5. Melyik a legjobb választás?

Ha prémium minőséget és tartósságot keresel: Jura

Ha ár-érték arányban szeretnél jót választani: De’Longhi

Ha innovatív technológiát és széles italkínálatot akarsz: Saeco

Minden márkának megvannak az előnyei és hátrányai, így a választás attól függ, milyen igényeid vannak. Ha hosszú távú befektetésben gondolkodsz, a Jura kiváló választás. Ha kedvezőbb áron keresel minőséget, akkor a De’Longhi remek opció. Ha a legmodernebb technológiát szeretnéd, a Saeco jó döntés lehet.

Természetesen a cikkben szereplő gyártók összahasonlítása nem minden részletre kiterjedő.

Ez csak néhány szempotot figyelembe véve íródott.

Forrás:MI

Posted by & filed under Blog.

A kávé világpiaci drágulása: mi áll az áremelkedés mögött?

Az elmúlt két évben a kávé ára jelentősen megugrott a világpiacon. A 2022 óta tapasztalható drágulás egyes becslések szerint akár 70%-os is lehet, és a tendencia tovább folytatódhat 2025-ben. A kávéárak emelkedése nem véletlen, hanem több gazdasági és természeti tényező együttes hatásának következménye.

Időjárási viszontagságok és éghajlatváltozás

A kávé egyik legnagyobb termelője Brazília, amely az Arabica kávé globális ellátásának jelentős részét adja. Az elmúlt években azonban az országban extrém időjárási körülmények uralkodtak: fagyok, aszályok és heves esőzések is sújtották a termést. Hasonló problémák jelentkeztek Vietnámban, a világ egyik legnagyobb Robusta kávétermelőjénél, ahol az aszály miatt csökkent a terméshozam. Az éghajlatváltozás következtében a termelői országok egyre nehezebben tudják biztosítani a stabil ellátást, ami jelentősen hozzájárul az árak növekedéséhez.

Gazdasági tényezők és infláció

A világpiaci infláció és az emelkedő szállítási költségek is jelentősen befolyásolják a kávé árát. Az energiaárak növekedése drágábbá tette a kávétermelést és szállítást. Emellett a munkaerőhiány és a megemelkedett bérköltségek szintén növelték a termelési költségeket.

Növekvő kereslet

A kávéfogyasztás világszerte növekszik, különösen Ázsiában, ahol egyre többen fedezik fel a kávézás kultúráját. A növekvő kereslet és a csökkenő termelés együttesen tovább növeli az árakat.

Ezek a tényezők összességében azt vetítik előre, hogy a kávé ára továbbra is magas maradhat a következő években.

Posted by & filed under Blog.

Új Hozom-Viszem Szolgáltatással Bővült Kávégép Szervizünk!

Örömmel értesítjük kedves ügyfeleinket, hogy kávégép szervizünk új, kényelmes szolgáltatással bővült! Mostantól elérhető a hozom-viszem szolgáltatás, amelynek köszönhetően még egyszerűbbé és gyorsabbá tesszük kávégépeik javítását.

Tel: 0620 511 1070

Email: info@kavegep24.hu

Mit kínál a hozom-viszem szolgáltatás?

A szolgáltatás keretében Budapest területén belül vállaljuk, hogy 10 000 Ft-os áron elhozzuk az Ön kávégépét a szervizünkbe, majd a javítás után vissza is szállítjuk azt az Ön otthonába vagy irodájába. Ezzel szeretnénk megkönnyíteni ügyfeleink életét, hiszen így nem szükséges időt és energiát fordítani a készülék szervizbe szállítására.

Hogyan működik?

1. Kapcsolatfelvétel: Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy online, és egyeztessünk időpontot a kávégép átvételére.

2. Házhoz jövünk: A megbeszélt időpontban munkatársunk felkeresi Önt, és elszállítja a kávégépet szervizünkbe.

3. Szakértői javítás: Szervizünkben tapasztalt szakembereink elvégzik a szükséges javításokat.

4. Visszaszállítás: A javított készüléket visszavisszük Önnek a megbeszélt időpontban és helyszínre.

Miért érdemes választani a hozom-viszem szolgáltatást?

Időmegtakarítás: Nincs többé szükség arra, hogy Ön szállítsa a készüléket, mi elintézzük helyette.

Kényelem: Otthona kényelméből intézheti a teljes szervizfolyamatot.

Gyorsaság: A szervizelés folyamata így gördülékenyebb és gyorsabb.

Kávégép szervizünk mindig is elkötelezett volt a magas színvonalú szolgáltatások mellett, és most ezzel az új lehetőséggel tovább szeretnénk növelni ügyfeleink elégedettségét. Válassza a hozom-viszem szolgáltatást, és tapasztalja meg a kávégép javításának legegyszerűbb módját!

Várjuk hívását vagy üzenetét a szolgáltatás igénybevételéhez!

kavegep24 csapata

Tel: 0620 5111070

E-mail: info@kavegep24.hu

Posted by & filed under Blog.



Köszönjük az érdeklődését!
 
Ahhoz, hogy a leginkább személyre szabott ajánlatot tudjunk adni, kérjük válaszoljon néhány kérdésre!
1. Mi a legfontosabb szempont a kávégép bérlés esetén?
2. Mi kell ahhoz, hogy megnyerjük az pályázatot?
3. Mi fontos Önnek?
Pl.: fontos-e a határidő?
Sürgető, hogy megoldást találjon, vagy ráér később is?
A márka fontosabb, vagy a garancia?
 
Kérem válaszát emailben küldje el nekünk, és még aznap egy személyre szabott ajánlatot küldünk.
 
Email cím: info@kavegep24.hu