kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz-kaveszuret

Posted by & filed under Blog.

A szótárban szereplő kifejezésekkel senkit sem szeretnék elriasztani.

A kedvenc kávénk kiválasztásánál figyeljünk oda a testesség, a zamat és az aroma összhangjára.

 

Kísérletezzünk bátran, és próbáljuk felfedezni az ízeket.

Pl:

 

  • Savas: kívánatos kávéminőség. A száj első részében átható az íz, ami a minőség és a magasföldi eredet jele. Ez lehet: citrusos, gyümölcsös.
  • Aromás: Kellemesen illatozó kávé
  • Utóíz: A kávé lenyelése után a szájban maradó ízérzet.
  • Hamu ízű: A kávénak a kandallóban kihűlt hamuára emlékezettő íz.
  • Zöldségleves íz: Kelet-afrikai kávék íze, mely gyakran párosul enyhe citrus ízzel.
  • Sajt íz: savanyú tejfölre emlékeztető átható zamat.
  • Csokoládé íz: Ausztrál, Etióp, Új-guineai fajtákra jellemző.
  • Tiszta: semmi mellékíz, nincs utóíz. Pl: néhány Cosat Rica-i kávé esetében.
  • Föld íz: Nedves, feketeföld ízét hordozó. Gomba ízű, pince szagú.
  • Gyümölcsös íz: Jobb fajta Arabica kávék zamata. Sokféle gyümölcsöt idéz: ribizli, bogyósgyümölcs, citrus
  • Selymes íz: bor ízzel keveredő utóíz a szájban.
  • Fűszer íz: Leginkább édeskés vagy borsos aroma. Jávai, vagy zimbabwei kávékban.

 

Sohase feledjük: a kávé egy élvezeti termék. Amely magában hordozza a harmóniát, az aromát és a pillanat örömét.

 

 

Tiszteljük meg magunkat azzal, hogy amikor kávét fogyasztunk, azt méltósággal tegyük.

Nem rohanva, megpihenve.

Mindig legyen pár percünk, amikor félretéve a rohanó világunkat egymásra és kávéra figyelünk.

Ez adja a kávé titokzatosságát és az imádatát. Hiszen a kávé több annál, mint egy finom forróital.

A kávé maga a történelem, mely vér és izzadság által jutott el a csészénkbe.

 

Kávéinkról bőveben

 

Hívj fel és segítek!

Kajor Roland

Kávégép specialista

+36 70 251 7732

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz-bfc junior

Posted by & filed under Blog.

Milyen kávégépet vásároljak otthonra?

 

Amennyiben espresso termékre vágyunk akkor egy kissé jobban bele kell mélyedni a kávé csodálatos világába.

Nem kell feltétlenül új kávégépet vásárolnunk, de a használt kávégép kiválasztása rejt némi rizikót magában.

A használt kávégépre nincs garancia, előéletével nem lehetünk teljesen tisztában.

Előfordulhat, hogy egy esetleges szerviz költség magasabb összeget jelent, mint amennyiért a gépet vásároltuk.

Az új kávégép nem okoz, nem okozhat kellemetlen meglepetéseket.

A gyári garancia biztosíték és megnyugvás is egyben.

Mi a BFC kávégép család termékeit ajánljuk.

Különleges technikai megoldások, és figyelemre méltó megjelenés jellemzi a BFC kávégépeit.

Pl: Junior Elite, Perfetta, és a Junior Ela.

http://kavegep24.hu/termekkategoria/karos-kavegepek/

A meghibásodás esélye csekély.

Egy igazi Olasz espresso terméket tudunk otthoni körülmények között létrehozni.

Amikor kávégépet választunk vegyük figyelembe a készülék súlyát, nézzük meg mennyire tartós, kemény anyagból készítették.

Fontos a zajszint, a gőznyomás.

Figyeljünk oda, hogy milyen szűrőt használunk, és ehhez mérten kell kiválasztani a tömörítőt, más néven Tamper.

Sokan feleslegesnek, vagy másodrangúnak tartják a daráló megválasztását.

A darálón sok múlik. H a kávéőrlemény nem megfelelő, akkor bármilyen csilli-villi kávégépünk van, a végtermék a lefolyóban fogja végezni.

Választhatunk kézi őrlőt is. Pl: Hario, Kyocera

Igaz, hogy félmegoldásnak tűnik, de ezzel is hozzátehetünk a kézműves termékünk értékéhez.

Elektromos darálók hosszú sora közül tudunk választani.

Pl: MACAP M2, MACAP E5P

EUREKA MIGNON

Kávégép szervizünk

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz-kavefozo

Posted by & filed under Blog.

Milyen kávégépet vegyek otthonra?

 

A kérdés amilyen egyszerű, annyira bonyolult a válasz.
Mielőtt rátalálunk az igazira, amire valójában vágyunk, előtte fel kell tenni néhány kérdést magunknak.

  • Mekkora összeget áldozunk a kávézás oltárán?
  • Mennyi időnk van a kávé elkészítésére?
  • Mekkora helyet tudunk biztosítani a kávé sarkunknak?

Mielőtt bele vágnék le kell szögeznem, hogy nem vagyok független kávészakértő.
Egyszerűen csak szeretem a jó kávét.
Olvastam több ’független’ kávészakértő írását, és rájöttem, hogy a függetlenségük mögött nem titkolt termék promóció áll.
Valahogy mindig kibújt a szög vagy más néven a szponzor a zsákból.
Nem vagyok független, hiszen azokat a termékeket értékesítem, amiket kipróbáltam és jónak találtam.

1. Mekkora összeget fordítsak a kávé szeretetemre?

A kávézás szépsége abban rejlik, hogy egy azon alapanyagból technológiától függően más-más ízvilágot tudunk elővarázsolni.
Sokan a kotyogós technológiára esküsznek. Főleg az idősebb korosztály.
Az előre ledarált kávé kibontás után veszít élvezeti értékéből. Öregszik, oxidálódik.
Ha ezt a tényt elfogadjuk, akkor pár ezer Forint értékben beszerezhetünk egy jobb fajta kotyogót.
Pl. Bialetti kotyogót.
Alfonso Bialetti (1888-1970) mérnök nevéhez fűződik a Moka Express kávéfőző. (1933)
Egy igazi klasszikus.
Nem kell más hozzá, csak egy főzőlap és máris kész a mokka kávé.
Működése egyszerű:
Az alsó részbe vizet öntünk, melybe belehelyezünk egy alumínium cső végén található kávés szűrőt.
Tömítőgyűrűvel szigetelt felsőrészt rátekerjük és a tűzhelyre rakjuk.

Amennyiben szaküzletben vásárolta a kávét, azt őröltesse le egy barista-val. Nyugodtan kérjen tőle tanácsot. A darált kávét minden esetben zárható, légmentes edényben tárolja. (Ne hűtőben!)

Nedvességtől, hőtől, szárazságtól mentes hűvös helyen.

Íme egy recept:

Szimpla fekete

2 teáskanál közepesre őrölt kávé
2-4 dl víz
cukor és tejszín ízlés szerint
A kávéfőzőt töltse tele vízzel a megfelelő mennyiségben. Tegyen a szűrőbe 2, vagy ha erős kávét szeretne 4 teáskanál kávéőrleményt. Főzze le a kávét. Apró csészékben kínálja tejszínnel és kristálycukorral.
Olcsó, gyors, egyszerű és fekete.
Persze nem egy espresso minőség, de legalább fekete.

Folyt. köv
A második részben a kávédarálókról és a háztartási karos kávégépekről ejtünk pár szót.