Posted by & filed under Blog.

Az egyik legnépszerűbb és legtöbb tartós kávéfőző az olasz kotyogós kávéfőző, vagy ahogy az olaszok emlegetik, a moka.

Az olasz konyhából származó kotyogós kávéfőző 1933-ban került forgalomba és azóta a világ számos részén népszerűvé vált. Az olasz kotyogós kávéfőző kialakítása nem csak praktikus és kényelmes, hanem egyik legizgalmasabb és legromantikusabb módja a kávéfőzésnek.

A kotyogós kávéfőző története gyökerei az 1800-as évek végére nyúlik vissza. Az olaszországi Milano-ban, a Bialetti család alakította ki az alapvető kialakítását a kotyogós kávéfőzőnek. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan alakult ki és hogyan lett az egyik legnépszerűbb kávéfőző a világon.

Az első kotyogós kávéfőzők, amelyek a makkokat forrásban tartották, még alacsonyabb rendeltetéseket szolgáltak a katonai erők által. Az olasz konyhában található édes, gazdag kávé miatt az ötlet sok idővel ezelőtt született. A kávé nagyon népszerű volt Olaszországban, de a kávézókban történő fogyasztás szertartás volt, így nem mindenki élvezhette a kávé ízét és aromáját. Alfredo Bialetti, a Bialetti cég alapítója és tervezője, felismerte ezt a problémát és úgy döntött, hogy megoldja azt.

Bialetti 1933-ban megtervezte a kotyogós kávéfőzőt. Az eredeti modell aluminiumból készült, kézi csavarzugóval és egy felső tartállyal rendelkezett, amelyben vizet főztünk. A kávé előkészítéséhez a kávét a tartályba tette és majd forró vízzel öntötte tele, majd csak annyi maradt végül, amennyit fel kellett forralni a kávénak. Az ötlet igazi varázsa azonban az volt, hogy a gőznyomás segítségével az eszköz a forró anyagot az alsó tartályba szivattyúzta, ahol a kialakított fekfődésen át folyosón keresztül folyt tovább, majd a kávét a felső tartályban elhelyezett protraktorba szervezte, hogy az ivópohárba önthessük.

Az olasz kávézókban a következő évek során a kotyogós kávéfőzőt használták és hamar a közönség kedvencévé vált. A háziasszonyok pedig hamar felismerték a lehetőséget, éppen ezért egyre több kotyogós kávéfőzőt kezdtek használni otthonukban is. Az olasz kotyogós kávéfőző jellegzetes tervezése napjainkban is maradt és az egyik legnépszerűbb eszköz a kávéfőzéshez világszerte.

Végül, a kotyogós kávéfőző nem csak egy kávéfőzőeszköz, hanem az olasz életstílus, a kávézás és a barátság esszenciája. Az olasz életstílus, ahol az emberek sokat töltenek az asztalnál, beszélgetnek és kávéznak sokban hasonlít erre az eszközre. Ahogy Alfredo Bialetti mondta, „a moka kávéfőző az üzletünk, de a kávé az életünk”.

Forrás: MI

kávégép történelem

Posted by & filed under Blog.

A kávégépek története. 

Melyik volt az első automata kávégép? 

A kávé kultúrájának jelentősége világszerte ismert, de kevesen tudják, hogy az automata kávégépek története több mint 100 évre nyúlik vissza. Az első kávégépek mechanikusak voltak, azaz a víz forrásának fűtésével és a kezünkkel történő szivattyúzással dolgoztak. Az első automata kávégépeket azonban az 1940-es években állították elő, amikor az olaszok feltalálták az első pumpás kávégépet.

Az első automata kávégépet az Angelo Moriondo nevű olasz feltaláló készítette el 1884-ben. Az elképzelése az volt, hogy megkönnyítse a hatalmas rendezvények és vásárok vendéglátását azzal, hogy gyorsan és egyszerűen tudta készíteni a kávét. Az automatikus kávégép az azóta ismert forróvíz nyomórendszeren alapult, amely forróvizet és finomra őrölt kávét használt.

Az első pumpás kávégépet pedig az olasz vízmelegítőkészülék-gyártó, Desiderio Pavoni alkotta meg 1901-ben, amely gazdaságosan készítette el a kávét, valamint kevesebb időt igényelt és teljesen automatikus volt.

Azóta az automata kávégépek finomodtak és fejlődtek, most pedig a modern kávéfogyasztási szokásokhoz igazodnak. Azok a gépek, amelyeket ma használunk, digitális funkciókkal, sokféle beállítási lehetőséggel és számos kávéfajtával rendelkeznek, így a fogyasztók könnyedén választhatnak kedvenc kávéjuk közül.

Összességében az automata kávégépek története és fejlődése lenyűgöző utat járt be az elmúlt évszázadok során, és ez a kávéimádók számára még több érdekes és izgalmas lehetőséget kínál a jövőben.

Forrás: AI

Posted by & filed under Blog, Egyéb.

A Segafredo Zanetti neve szinte minden kávérajongó számára ismerős lehet. A világ egyik legismertebb és legkedveltebb kávégyártója már több mint hat évtizede működik, és mára globális branddé vált a kávégourmet-k között.

Az olaszországi Bologna városában alapított cég a kávéházak és kávézók egyik kihagyhatatlan beszállítójává vált, és az egyszerű kávékészítéstől kezdve a legmagasabb minőségű blendeket és kávéakadémiákat kínálja.

A vállalat története 1969-ben kezdődött, amikor Massimo Zanetti elkezdte saját kávépörkölő vállalkozását. Massimo azonban nem csak a kávé élvezete érdekelte, hanem az egész folyamat.

 Amely a kávé betakarításától egészen csészéig tart. Ez iránti szenvedélye tette lehetővé számára, hogy a Segafredo Zanetti mára szinte a világ minden táján ismert, és a kávégyártás terén egyedülálló tapasztalatokat rendelkezik.

A Segafredo Zanetti azt vallja, hogy csak a legmagasabb minőségű kávébabok alkalmasak a kiváló minőségű kávékészítésre. Ezért a vállalat csak a legjobb minőségű ültetvényeken működő beszállítókkal dolgozik együtt, hogy biztosítsák az egyes kávéblendek egyenletes ízét és minőségét.

A vállalat proaktív hozzáállása, valamint a minőség iránti elkötelezettsége azt jelenti, hogy az évek során a Segafredo Zanetti számos szakmai díjat nyert el. Az egyik legnagyobb sikerük a világ számos országában megtalálható Segafredo Zanetti kávéakadémiák. Itt a látogatók lehetőséget kapnak a kávékészítés művészetének megismerésére, az alapvető kávéképzésen túl pedig az egyes kávéakadémiák saját stílusára hangolt specialitások készítését is elsajátíthatják.

A Segafredo Zanetti kávé sikere azonban nem csak az egyenetlen ízű és magas minőségű kávék presztízsétől függ, hanem az állandó innovációs fejlesztésektől és az elkötelezett dolgozóktól is.

Akik a kávégyártás területén szorgoskodnak, és akik hajthatatlanul vállalják a magas és minőségi színvonalat, amelyet a Segafredo Zanetti brand képvisel.

A Segafredo Zanetti mára valóban az egyik legismertebb kávégyártó vállalattá vált, amely azonban továbbra is tartja az alapítója kezdeti módszereit és elveit. Ami biztos, hogy a vállalat számos innovatív kávékészítési módszert és technikát vezetett be az évek során, amelyek a mai napig relevánsak.

Az olasz kávé és az egyetlen Igaz Kávé…

Ha a kiváló olasz minőségből nem akarsz engedni, próbáld ki a Segafredo Zanetti valamelyik kávéját.

Ahogy Massimo Zanetti mondta:

“Ha nem szereted az ízét, nem olyan mint az élet, amelyet élvezünk. Hanem olyan, amelyet elviselünk.”

A Segafredo Zanetti azonban biztosítja, hogy a kávét élvezeti céllal fogyaszthassuk és valóban csodálatos élményt nyújtson.

Forrás: MI

Posted by & filed under Blog.

Mindenki előbb vagy utóbb beül ismerőse autójába, használja kollégája billentyűzetét, vagy csak megkóstolja mások által fogyasztott és „imádott” ételek valamelyikét.

Kávégép – legyen az akár bérelt kávégép – napi, heti, havi gondoskodást igényel. Különben nem vesszük észre, hogy a fogyasztott kávé, savanyú, állott, ne adj isten penészes. Ilyenkor szembesülünk vele, hogy a másik ember hogy-hogy nem veszi észre, valami nem stimmel! Az autó félre húz, ki van ülve a kanapé, sós az étel, kopott és akad a billentyűzet…

Tej használata mellett naponta, egyéb esetekben legalább hetente tisztítsuk ki a gép könnyen elérhető részeit. Sok automata gép – Jura vagy WMF – rendszeresen figyelmeztetik is a felhasználót ezek elvégzésére.

Minden második héten javasolt a gép belső részeinek alaposabb tisztítása is – természetesen szigorúan csak ÁRAMTALANITÁS UTÁN!

Amennyiben használunk vízszűrőt, vagy vízlágyítót úgy annak karbantartásáról, ellenőrzéséről se feledkezzünk meg!

Nem szégyelljünk segítséget kérni, ha elakadunk, vagy nem vagyunk biztosak a teendőkben híjunk szakembert!

Kávégép24 Csapata

Posted by & filed under Blog, Egyéb.

A kávé az egyik legkedveltebb ital a világon, azonban a globális felmelegedés hatásai miatt a kávétermesztés idővel jelentősen csökkenhet.

A kávétermesztők már most érzik a klímaváltozás erős hatását a termőföld és a termés minőségében. Azonban a fenntartható gazdálkodás és a megfelelő intézkedések segítenek védeni az iparágat és elkerülni a termésveszteséget.

A kávétermesztők számára az éghajlatváltozás már most is kihívásokat jelent. A kávébab kiválasztása és az időbeni vetés fontos, hogy az időjárás változásaira összpontosítson, hogy a termés idejében megfelelő minőségű legyen. A csapadékhiány és az egyre hosszabb szárazság miatt azonban a kávéfák virágzási ciklusa is változik, ami hatással van az újabb típusú kávébabok termesztésére is, amelyekre a globális piac egyre inkább áttér.

Ez a fajta termés változás azonban nem csak a kávétermelőket érinti, hanem az egész világot. A kávéról való lemondás az egyik lehetséges módja annak, hogy enyhítsük a klímaváltozást és a kávétermesztés negatív hatásait. Azonban egy másik megoldás lehet a fenntartható gazdálkodás bevezetése, amely segíthet az iparág további létezésében és a minőségi termékek előállításában.

A fenntartható gazdálkodás lehetőséget ad a kávétermesztőknek az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra. Az általuk végzett munkával és technológiával, mint a talajmegóvás, az öntözési rendszerek és a műtrágyázás, segíthetnek a kávénövényeknek ellenállni a szárazságnak vagy az erős esőzéseknek.

Egy másik megoldás lehet az új fajtájú kávétermesztés, amely lehetővé teszi az olyan vízhasználatot, amelyet a hagyományos módszerek nem engednek meg. Ezek a fajták azonban drágák és nagy erőfeszítéssel járnak a termesztésben, így az ár emelkedése várható.

Azonban még ezzel a fenntartható munkavégzéssel is szükséges az, hogy a klímaváltozás megállítsuk. A kávéipar mellett más gazdaságok is érintettek a klímaváltozás miatti problémákkal. Az egész világ össze kell dolgozzon a klímaváltozás problémáinak megoldása érdekében.

Összefoglalva, a kávéipar jövője függ az éghajlatváltozás hatásaitól.

A klímaváltozás miatt át kell állni a fenntartható gazdálkodási módokra, hogy a kávétermelés továbbra is folytatódhasson. A világnak együtt kell dolgozni a klímaváltozás megállítása érdekében, hogy ne csak a kávéipar, hanem az egész világ jövője biztosítva legyen.

Forrás: MI

különleges kávé

Posted by & filed under Blog, Egyéb.

A specialty kávé egy olyan minőségi kategóriába tartozó kávé, amely nagy gondossággal és szakértelemmel kerül előállításra, és a világ legjobb kávéja közé tartozik. A specialty kávékat a legjobb minőségű arabica kávébabokból készítik, amelyeket szigorú minőségellenőrzésen esnek át a termesztéstől az előállításig.

A specialty kávékat olyan kávétermesztő területekről szerezik be, ahol a környezetvédelem és a fenntarthatóság irányelvei betartásra kerülnek. Az ilyen területeken a kávéültetvényeknek lehetőségük van természetes módon nőni, anélkül hogy mesterséges vegyszereket vagy műtrágyákat kellene alkalmazni.

A specialty kávé előállítása sokkal magasabb szintű szakértelemmel jár, mint a hagyományos kávéké. A specialty kávékat kézi szüreteléssel, azaz szelektív betakarítással gyűjtik össze a válogatók, és csak a legmegfelelőbb, érett kávébabok kerülnek tovább feldolgozásra. Ezután a kávébabokat egyedi pörkölési módszerekkel dolgozzák fel annak érdekében, hogy minden kávé jellegzetes ízvilágot kapjon.

A specialty kávé jellemezője az is, hogy mindig frissen készül a fogyasztóknak. A jó minőségű specialty kávék nem tartalmaznak adalékanyagokat vagy ízesítőket, így az íz és az illat valóban csak a kávébab ízét és aromáját adja vissza.

A specialty kávé nagyon nagy népszerűségnek örvend az élelmiszeriparban, az elit éttermekben és a kézműves kávézókban is. A fogyasztók nagyon értékelik a kávék különlegességét és azokat az egyedi jellegzetességeket, amelyekkel a specialty kávék rendelkeznek.

Összességében, a specialty kávék a kávévilág legkiemelkedőbb kávéi közé tartoznak, amelyek sokkal magasabb szintű minőséget és különlegességet kínálnak. A specialty kávés szakemberek még jobban értékelik ezeket a kávékat, és folyamatosan fejlesztik a kávétermesztési technológiákat, hogy azok még ízletesebb kávékat adjanak a fogyasztóknak.

Forrás: MI

Lefőtt a kávé

Posted by & filed under Blog.

A kávégép bérlés előnyei

Manapság egyre több embernek fontos az otthoni kényelem, így egyre több háztartásban van kávégép.

Azonban a vállalkozások, irodák vagy rendezvények esetében nem mindig praktikus, vagy megoldható egy kávégép beszerzése.

A megoldás a kávégép bérlése lehet, melynek számos előnye van.

Költséghatékony megoldás.

A kávégép és hozzá kapcsolódó eszközök beszerzése költséges lehet.

Egy kávégép bérlése viszont rövid- és hosszútávon is pénzt takaríthat meg. Nem kell befektetni a gép vásárlásába.

Minőségi kávé

Egy bérelt kávégép biztosítja a minőségi kávé fogyasztását, hiszen a bérbeadó általában gondoskodik a minőségi kávé utánpótlásáról és a kávégép karbantartásáról is.

Rugalmas megoldás

A kávégép bérlése azért lehet nagyon rugalmas megoldás, mivel a bérlési időszakot ki lehet alakítani az igényeknek megfelelően. Így lehetőség van rövidtávú bérlésre, pl.: rendezvényeknél, illetve hosszabb távra is bérelhető.

A hosszabb távú bérlések segítenek az irodai és vállalkozási működés hatékonyabbá tételében. Pl: növeli a konfortérzetet.

Összefoglaló:

A kávégép bérlése nagyon rugalmas és költséghatékony megoldás.

Pénzt spórolnak meg és mellette a dolgozói légkört is javítja.

Ha szeretné, hogy Ön is élvezze a kényelmet, a rugalmasságot és csökkenteni szeretné az üzemeltetés költségeit, akkor érdemes megfontolni a bérlés lehetőségét.

Hívjon ma, kávézzunk együtt holnap!

Tel: 0620 5111070

Posted by & filed under Blog.

… vagy nem.

Hármas alapszabály, melyből sokan mind a hármat szeretnék megkapni, de valójában csak a marketingesek és hiszékeny emberek fejében létező délibáb.

Olcsó kávé! Igen létezik – persze pénztárca kérdése kinek mi az olcsó. Amit olcsónak tekinthetünk az a piac árkategória szerinti alsó 20%-os szegmense. Ne sértegessük, ez is szemes kávé, növényi eredetű, de valójában ezek a piac rút kiskacsái – nem véletlenül vannak szakmai szemszögből kitaszítottként kezelve. Túlpörkölt, égetett ízvilág próbálja elnyomni a szerény termésminőséget. Ennek ellenére sokan anyagi okok miatt nem tehetik meg, hogy mást vásároljanak, vagy csak ezzel is megelégszenek.   

Finom kávé! Ami már nem is olcsó… persze nem is kell feltétlenül drágának lennie, ezért hívjuk őket közép kategóriásoknak. Jellemzően minden magára kicsit is adó márka széles kínálattal jelen van, így bőven van miből választani! De csak óvatosan! Márkanév se garancia minden esetben arra, hogy a termék elnyeri tetszésünket, ahogy ugyan ez érvényesül a „prémium” kategóriában is.

Extra kedvezmény most rendelőknek! – lefordítva: tele a raktár, le fog járni a szavatossága, nem veszi a kutya se mert olyan az íze… és még sorolhatnánk ki miért próbál így ügyfelet szerezni. Az ilyen marketing stratégia rövid távon is megtudja bosszulni magát azzal, hogy az ügyfél soha többé nem vesz adott márkájú terméket. Élő példa egy olcsó olasz márka, ahol az olcsó ár, gyenge minőséggel párosult. Ám mikor „készlet kisöprésre” szuperakcióban árulták, penészes termék került sok vásárlóhoz.

Ha bevált márkához ragaszkodunk, időnként próbáljuk ki más termékeit is, lépjünk ki komfort zónánkból –  nem fogjuk megbánni. És figyeljük az akciókat! A legnagyobb márkák is tartanak leértékeléseket, mivel ez hatékonyabb minden más reklámnál!   

Posted by & filed under Blog.

Mennyi kockázattal jár a kávé és cukor együttes fogyasztása? Milyen alternatívák léteznek?

Nos több orvosi kutatás is zajlik a cukorral kapcsolatosan. Élettani hatások tekintetében az már régóta köztudott, hogy túlzott mértékű fogyasztása káros az egészségünkre. És, hogy mi a túlzott mérték? Nem, nem az amire a tisztelt olvasó gondol! Sokkal több! Egy, azaz 1 kockacukor kalória értéke 12 kcal, 100g-ra vetítve 387kcal. Tehát ha egy finom kávéhoz (tej nélkül) 2 kockacukrot fogyasztunk, azzal pontosan 24 kalóriát viszünk be szervezetünkbe. Összehasonlításként 1dl (!!!) cukros kóla 42 kcal, amiből ritkán fogyasztunk 1-t, inkább 3-5 decilitert gurítunk le alkalmanként. Ezzel minimum 5x (3dl) vagy 8x (5dl) több cukrot fogyasztunk mint egy-egy kávé esetében.

Szuper! „De a barna cukor egészségesebb, hiszen drágább is!” – Igen… majdnem, ha számszakilag tekintünk az adatokra akkor a barna cukor 100 grammonként 10, azaz tíz (!!!) kalóriával kevesebbet tartalmaz mint fehér társa. Ez szerint minden 9.-ik kockacukornál lesz egy kockányi különbség a bevitt kalóriák tekintetében. Ez alapján teljesen mindegy fehér vagy barna, csak a pénztárcánk fogy tőle…

„De az édesítőszerek biztosan jobbak mint a cukor, és egészségesebbek is!” Szeretnénk azt mondani igen, de sajnos inkább nem a válasz. Jelenleg komoly kutatások zajlanak, kinek és milyen esetben kevésbé kockázatos ezen készítmények fogyasztása, mint a cukroké. Elsősorban azok részére ajánlott fogyasztásuk, akik komoly diabétesz betegséggel kell hogy együtt éljenek. Egészséges szervezet számára a természetes cukor kevésbé tűnik ártalmasnak.

Stevia – vagy köznyelven stivia – egy igazi természetes csodaszer! Igen, természetes, növényi, és nem cukor. Kiváló alternatíva mindenki számára, aki köztes és biztonságos megoldást keres! Egy bökkenő van csak vele, ha a kávéhoz illene az ízvilága, akkor Braziliában már rég ezt termesztenék cukornád helyett.

Szóval, ha kávé akkor cukor. Fogyasszuk felelőséggel!    

Posted by & filed under Egyéb.

Avagy Boldog Új kávégépbérlést kívánunk minden kedves jelenlegi és jövőbeli Ügyfelünknek!

Legyen mindennapi biztos pont / kávégép, lendülethez, sikerhez, egészséghez!

Köszönjük az eddigi bízalmat. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy szolgáltatásainkkal továbbra is elégedet legyen minden partnerünk!

KV-Art cspata.