Mi kell a jó kávéhoz?
A jó kávéhoz négy dolog kell: minőségi kávétermék, jó kávégép, jó minőségű víz és nem kevés szaktudás annak a részéről, aki a kávét készíti.
Amennyiben valaki automata gépet üzemeltet, az kihagyja leggyengébb láncszemet a felsoroltakból. Magát az embert, aki a kávékészítés legfontosabb eleme.
Ha nincs szakértelem, türelem és odafigyelés, akkor a végtermék könnyen a kukában végzi.
Ellenben az automata gépeknél a gyártó úgy állítja be a kávégépet, hogy az állandó és kiváló minőségű terméket készítsen a nap bármely pillanatában.
Mi kell a jó cappuccino-hoz?
Az automata gépek terén a közelmúlt legnagyobb innovációja a tejhabosító fej kifejlesztése volt, amelynek segítségével egy gombnyomással lehet cappuccinót, latte machiattót készíteni anélkül, hogy a poharat el kellene mozdítani. Ezzel sok időt meg lehet spórolni, hiszen miközben készül a termék, más rendelést is elő lehet készíteni, vagy kivinni a vendégnek.
Érdekes, de bizonyára nem feloldhatatlan ellentmondás: az autentikus vendéglátóhelyi kávéfogyasztáshoz hozzátartozik ugyan a barista személye, ám az egyre tökéletesebb kávéfőzők maguk is egyre tökéletesebb kávékat készítenek.
- Egy kávégép lehet intelligens, de ez nem azt jelenti, hogy helyettesíti is a baristát
- Vannak helyek, ahová nem illik egy automata kávégép, és vannak helyek, ahová nem kell barista.
- A klasszikus éttermekben és kávézókban mindig karos gépet helyeznek ki, ennek tradíciója van, és ezeken a helyeken rendszerint van egy szakember, aki használni tudja azt – talán pont ilyen célra találták ki a manuális gőzkarral ellátott automata gépeket.
- Gyorsétterembe, bisztróba, cukrászdába vagy pékségbe, ahol „coffee to go”-ra is szükség van a kínálatban, mindenféleképpen automata kávéfőzőt ajánlanék; nemcsak a készítés folyamata gyorsabb, de nyomon követhető a felhasználás is.
Hívj fel és segítek!
Kajor Roland
Kávégép specialista
+36 70 251 7732
Vélemény, hozzászólás?