kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

Posted by & filed under Blog.

Oszd meg ha tetszett!

Mi kell a jó kávéhoz?

A jó kávéhoz négy dolog kell: minőségi kávétermék, jó kávégép, jó minőségű víz és nem kevés szaktudás annak a részéről, aki a kávét készíti.

Amennyiben valaki automata gépet üzemeltet, az kihagyja leggyengébb láncszemet a felsoroltakból. Magát az embert, aki a kávékészítés legfontosabb eleme.

Ha nincs szakértelem, türelem és odafigyelés, akkor a végtermék könnyen a kukában végzi.

Ellenben az automata gépeknél a gyártó úgy állítja be a kávégépet, hogy az állandó és kiváló minőségű terméket készítsen a nap bármely pillanatában.

Mi kell a jó cappuccino-hoz?

Az  automata gépek terén a közelmúlt legnagyobb innovációja a tejhabosító fej kifejlesztése volt, amelynek segítségével egy gombnyomással lehet cappuccinót, latte machiattót készíteni anélkül, hogy a poharat el kellene mozdítani. Ezzel sok időt meg lehet spórolni, hiszen miközben készül a termék, más rendelést is elő lehet készíteni, vagy kivinni a vendégnek.

 

Érdekes, de bizonyára nem feloldhatatlan ellentmondás: az autentikus vendéglátóhelyi kávéfogyasztáshoz hozzátartozik ugyan a barista személye, ám az egyre tökéletesebb kávéfőzők maguk is egyre tökéletesebb kávékat készítenek.

  • Egy kávégép lehet intelligens, de ez nem azt jelenti, hogy helyettesíti is a baristát
  • Vannak helyek, ahová nem illik egy automata kávégép, és vannak helyek, ahová nem kell barista.
  • A klasszikus éttermekben és kávézókban mindig karos gépet helyeznek ki, ennek tradíciója van, és ezeken a helyeken rendszerint van egy szakember, aki használni tudja azt – talán pont ilyen célra találták ki a manuális gőzkarral ellátott automata gépeket.
  • Gyorsétterembe, bisztróba, cukrászdába vagy pékségbe, ahol „coffee to go”-ra is szükség van a kínálatban, mindenféleképpen automata kávéfőzőt ajánlanék; nemcsak a készítés folyamata gyorsabb, de nyomon követhető a felhasználás is.

Hívj fel és segítek!

Kajor Roland

Kávégép specialista

+36 70 251 7732

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük