kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

Posted by & filed under Blog.

Oszd meg ha tetszett!

Employer branding és a kávé

 

Az employer brandingnek pontos magyar fordítása nincsen. Talán ami a legközelebb áll hozzá szabad fordításban, az az, hogy: munkáltatói márkaépítés. De mi köze ennek a kávéhoz? A cikkből kiderül.

 

Munkáltatói márkaépítés a KKV szektorban

Az employer branding egy divatos kifejezés, de korántsem új. Gyakorlatilag már évtizedek óta használják a vezetők, csak van, aki tudatosan és van, aki tudat alatt. A dolog lényege egyszerű. Adott egy cég, akinek szükséges új kollégákat bevonzania, hogy növekedni tudjon, vagy éppen ki tudja szolgálni a fogyasztói szükségleteket.

Minőségi növekedést csakis minőségi emberekkel lehet. Viszont a pénz önmagában már nem elég motivációs eszköz. Főleg nem az XYZ generációnak (1960-2000 között születettek). Ezért a pénzen túl egyéb eszközök is kellenek, amivel a munkaadók magukhoz csalogathatják az új munkatársakat. Mik a klasszikus ilyen eszközök?

  • Céges autó és üzemanyag kártya
  • Céges laptop, telefon
  • Támogatások ruházatra

Ezek tök jó dolgok és volt olyan időszak, amikor remek eszközök is voltak az új munkatársak bevonzásához. De ma már a verseny nagyobb ezekért az emberekért. Konkrétan kialakult egy verseny és a győztesnek már szép dolgokat kell letennie ahhoz, hogy a legjobb munkavállalók hozzá és ne máshoz menjenek. Itt jön képbe az Employer Branding. Itt egy kis ízelítő belőle, hogy a Google hogyan áll ehhez a témához.

 

Emloyer Branding és a Google

Képzeld el a következő helyzetet. Reggel felkelsz és bemész a munkahelyedre. A munkahelyed konditermében elvégzed a szokásos reggeli edzésedet egy levezető szaunával. A fürdőből kijövet egy all inclusive reggeli vár, amelyet a legjobb Chefek válogattak össze, aztán a bolygó legjobb kávéiból a neked legjobban tetszőt megiszod.

Ezután elkezded a munkádat. Mivel már több órája ülsz ott a megfelelően klimatizált irodádban, a drága székedben, ezért hívsz egy masszőrt, hogy egy kicsit lazítson a nyakadon és a válladon. Még csak 12 óra van.

A fenti esemény egy átlagos nap a Google-nél.

 

Employer Branding és a Te céged

A fenti példából is láthatod, hogy egy olyan cégnél, mint a Google, ahol feltehetően nagyobb budget-ből dolgoznak, mint a Te céged, ott is nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a munkatársak jól érezzék magukat náluk. Ha pedig az ilyen nagy mamut cég erre fordít kellő energiát, akkor Neked is kell.

Abban, hogy legyél kedves, lojális, inspiráló és még kb. 100 olyan tulajdonsággal rendelkezz amit a szakkönyvek javasolnak, abban nem segíthetek. Masszőrrel és kondi gépekkel sem tudok hozzájárulni a sikereidhez sajnos. Viszont van egy olyan dolog a tarsolyomban, amellyel nem tudsz hibázni és még a munkakedvet is javítja.

 

Emloyer Branding és egy finom Cappuccino

Ha a legjobb Chef-el nem is szolgálhatok, de a legjobb kávékat egy nap alatt az irodádba viszem. Minőségi, egészséges és megdöbbentően finom kávét csak megfelelő kávégéppel lehet készíteni. Ilyeneket lehet tőlünk is bérelni nevetségesen jó áron. Hívj fel, beszéljünk erről és ragaszd oda a munkatársaidat az irodába a legjobb kávék segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük