kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz-szemeskave

Posted by & filed under Blog.

Az instant kávé 100%-ban valódi kávéból készül és nincs benne semmilyen hozzáadott adalékanyag (pl. tartósítószer).

 

Először is a pörkölt szemes kávét ledarálják. Majd ipari mennyiségben 100 celsius fok körüli vízben kávéitalt készítenek.

Az instant kávékészítés két féle módon történik.

1,) Szárítás

2,) Fagyasztás

 

A szárítási eljárás során a lefőzött kávéitalból a vizet forró levegő segítségével kipárologtatják.

A párologtatást legvégén a kávé kikristályosodik. Ez az instant kávé.

Az instant kávék többségét szárítással állítják elő.

 

A fagyasztásos eljárást a prémium instant kávék elkészítésénél alkalmazzák.

Az eljárás lényege, hogy a kávéitalt lefagyasztják és vákuum alá helyezik. A vákuum hatására a víz párologni kezd, ezáltal az aromák megmaradnak.

 

Manapság egyre divatosabbak a 3 in 1 (három az egyben) termékek.

A 3in1 termékek hozzáadott cukrot is tartalmaznak. Ezáltal csak forró víz kell hozzá és máris kész a forró kávé.

Nagy hátránya ezen termékeknek, hogy mindössze 8-10 %-ban tartalmaz igazi kávét. A többi adalék.

Mi hiszünk az adalékmentes termékekben, ezért kizárólag szemes pörkölt kávéval foglalkozunk.

Kávégépeink frissen őrölt kávéból készítik el a különböző kávécsodákat.

A minőségi kávéfogyasztás alapja a frissen őrölt kávé.

A rituálé része, hogy halljuk a daráló mormogását, érezzük a frissen őrölt kávé illatát, és legvégül látjuk ahogy a kávégépből magasnyomás segítségével kifolyik az aranybarna forró kávé.

 

A szárításos eljárásról csatoltam egy videót, melyben pár perc alatt készítenek instant kávét.

Winkler Róbert ellátogatott a Csodák Palotájába ahol laboratóriumi körülmények között bemutatják az eljárás lényegét.

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz-jura kavegep

Posted by & filed under Blog.

A világ számos országában ünneplik a kávét.

Október 1-én a kávézók, kávékereskedések különleges akciókkal kedveskednek a kávét kedvelő nagyközönségnek.

 

Tudtad?

  • A kőolaj után a kávé a világkereskedelem legnagyobb értékben gazdát cserélő áruja.
  •  A kávécserje termése piros színű, és a cseresznyére hasonlít.
  • Több forradalom is kávéházból indult ki. (Pl: Pilvax 1848)
  • A legnagyobb kávéfogyasztó országok az USA, Németország és Franciaország.
  • 956 ezer csésze kávé fogy el percenként a világban
  • Japánban 1983-ban rendezték meg az első kávé napját.
  • Magyarországon 6. alkalommal szerveznek rendezvényeket a kávé napja alkalmából.
  • A Finnek 12,5 kg kávét fogyasztanak évente.
  • A Magyar lakosság ennek csak a töredékét. Mindössze 2.5 kg-ot.

Hívj fel és segítek!

Kajor Roland

Kávégép specialista

+36 70 251 7732

kávégép kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

Posted by & filed under Blog.

Kedvenc mondataim a kávéról

Van köztük elgondolkodtató is…

 

Néha egy jól megfogalmazott mondat is elég ahhoz, hogy megváltozzon a nézőpontunk. Ebben a rövid cikkbem a kedvenceimet ismerheted meg.

 

Íme:

 

A reggeli kávémat tej, cukor, és bármiféle emberi interakció nélkül szeretem elfogyasztani.

 

Nincs megoldhatatlan probléma, csak túl kevés kávé.

 

Abból tudhatod, hogy egy probléma eléggé súlyos, hogy nem lehet kávéval megoldani.

 

Tudtad? – Egy hétig mi álljuk a kávét és a kávéfőzőt teljesen ingyen!
Hívjd ezt a számot a részletekért: +36 70 251 7732

 

Jobban szeretlek, mint a kávét – de könyörgöm, ne kelljen bebizonyítanom.

 

És végül a kedvencem:

 

A kávé Isten ajándéka, ami azt jelenti, hogy én nem függő, csak hívő vagyok.

 

Ha Te is nagy kávé rajongó vagy akkor hívj fel és segítek Neked beszerezni a legjobb kávékból és kávégépekből.

 

Kajor Roland
Kávégép specialista
+36 70 251 7732

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

Posted by & filed under Blog.

Mi kell a jó kávéhoz?

A jó kávéhoz négy dolog kell: minőségi kávétermék, jó kávégép, jó minőségű víz és nem kevés szaktudás annak a részéről, aki a kávét készíti.

Amennyiben valaki automata gépet üzemeltet, az kihagyja leggyengébb láncszemet a felsoroltakból. Magát az embert, aki a kávékészítés legfontosabb eleme.

Ha nincs szakértelem, türelem és odafigyelés, akkor a végtermék könnyen a kukában végzi.

Ellenben az automata gépeknél a gyártó úgy állítja be a kávégépet, hogy az állandó és kiváló minőségű terméket készítsen a nap bármely pillanatában.

Mi kell a jó cappuccino-hoz?

Az  automata gépek terén a közelmúlt legnagyobb innovációja a tejhabosító fej kifejlesztése volt, amelynek segítségével egy gombnyomással lehet cappuccinót, latte machiattót készíteni anélkül, hogy a poharat el kellene mozdítani. Ezzel sok időt meg lehet spórolni, hiszen miközben készül a termék, más rendelést is elő lehet készíteni, vagy kivinni a vendégnek.

 

Érdekes, de bizonyára nem feloldhatatlan ellentmondás: az autentikus vendéglátóhelyi kávéfogyasztáshoz hozzátartozik ugyan a barista személye, ám az egyre tökéletesebb kávéfőzők maguk is egyre tökéletesebb kávékat készítenek.

  • Egy kávégép lehet intelligens, de ez nem azt jelenti, hogy helyettesíti is a baristát
  • Vannak helyek, ahová nem illik egy automata kávégép, és vannak helyek, ahová nem kell barista.
  • A klasszikus éttermekben és kávézókban mindig karos gépet helyeznek ki, ennek tradíciója van, és ezeken a helyeken rendszerint van egy szakember, aki használni tudja azt – talán pont ilyen célra találták ki a manuális gőzkarral ellátott automata gépeket.
  • Gyorsétterembe, bisztróba, cukrászdába vagy pékségbe, ahol „coffee to go”-ra is szükség van a kínálatban, mindenféleképpen automata kávéfőzőt ajánlanék; nemcsak a készítés folyamata gyorsabb, de nyomon követhető a felhasználás is.

Hívj fel és segítek!

Kajor Roland

Kávégép specialista

+36 70 251 7732

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

Posted by & filed under Blog.

Olcsó vs. ,,Drága”

Mennyivel kerül többe a finom és egészséges kávé az olcsótól?

 

Olcsó húsnak híg a levele. 

 

Szerintem Te is jól ismered ezt a régi magyar közmondásunkat. Tudod miért maradt fent a mai napig? Mert örök érvényű. Igaz volt 100 éve és igaz most is.

Én többször jártam már úgy életem során, hogy az ,,olcsóbb” megoldás tűnt jó választásnak, de az idő bebízonyította, hogy tévedek. Csábító dolog és sok esetben logikusnak is tűnhet ha valamiből a legolcsóbbat vesszük. A kávézásban ez hatványozottan igaz.

 

Amit most írok az nagyon fontos

Szeretnélek emlékeztetni egy fontos dologra.

Amikor kávét iszol, akkor a szervezetedbe juttatsz egy élelmiszert.

Arról a szervezetedről beszélek ami életed végéig elkisér.

Biztosan Te is láttad már azt a képet amelyen egy cserépben lévő virág és egy kancsó víz van ezzel az üzenettel: ,, Ha a növényeid vízzel öntözöd, akkor magad miért mérgezed?”

Ez elgondolkodtató…

Nem akarlak ijesztgetni és mesterséges pánikot kelteni de a tény az tény:

olcsó kávé + rossz minőségű kávégép = egészségtelen

A kávézás abban az esetben egészséges ha azt megfelelő ésszerűséggel végezzük.

 

Mennyi az annyi?

Profi kávégépet már havi 15000 Ft-tól tudsz bérelni tőlünk( ezek ára általában 7 számjegyű ha megakarod venni).

Ezekhez jár:

  • 4 órán belüli kiszálási idő ha elromlik (nagyon ritka az ilyen)
  • Ingyenes karbantartás
  • Ha megunod kérhetsz másik tipust
  • Olcsóbban beszerezhető kávé

 

Hívj fel és segítek!

Kajor Roland

Kávégép specialista

+36 70 251 7732

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

Posted by & filed under Blog.

Hogyan kápráztasd el a közönséged?

Egy egyszerű trükk, amivel tudod a céged Brand értékét növelni egy rendezvényen.

Mi a Brand?

Az a kép a fogyasztó szemében, amit az érzelmei segítségével alkot a cégedről. Ha egy emberhez kellene hasonlítani akkor a személyiség és a külső elemek összesége. Ilyen mint a cipö, a ruha és a frizura.

Viszont ha a Brand része a külsőségek, akkor a cégednél sem érdemes figyelmen kívűl hagyni ezt a területet és foglalkozni kell vele.

Profi kávégép egy rendezvényen? Igen.

Veled is biztos előfordult már, hogy több embert gyűjtöttél térben és időben egy helyre. Őket tudod lenyűgözni egy profi kávégéppel. Ez lehet egy tréning vagy MLM találkozó, vagy akár csak egy kapcsolatépítős meeting.

Pontos statisztikák imerete nélkül is bátran kijelenthetjük, hogy egy csoportban több ember szokott kávézni, mint akik nem. Ebből következik, hogy a rendezvényed nagy részére tudsz pozitív benyomást tenni egy profi kávégéppel.

Ez manapság már teljesen természetes azoknál a sikeres cégeknél, ahol több emberrel vannak kapcsolatba, hogy jó minőségű kávégépekkel főznek lenyügöző kávét a társaságnak.

Ehhez pedig nincs is szükség nagy beruházásra, (nem ritka, hogy több millió Ft) mert már havi 15000 Ft-tól lehet bérelni egy ilyen gépet.

Ez ma már nem luxus, hanem egy standard növekvő tendencia. Gondolj csak a Starbucks egyre növekvő térhódításásra. Igaz? A jó minőségű kávéra igény van.

 

Keress bátran és segítek lenyűgözni a közönséged egy jó kávéval.

 

Kajor Roland

Kávégép specialista

+36 70 251 7732

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz-szemes kave

Posted by & filed under Blog.

A kávégép bérlés legtöbb tévhite

Mik azok a tévhitek amik a kávégép bérlésnél előfordulnak?

Minden szakmának vagy foglalkozásnak megvan a saját téveszméje. Ilyenek mint az, hogy:

A marketingesek hazudnak.

A politikusok mind rosszak.

Rengeteg ilyen téves felvetés vagy éppen hibás általánosítás van. A kávégép bérlésnek is megvannak a maga, ilyen téves ,,tényei”. Mik ezek? Írásomban ezeket szándékozom eloszlatni.

A kávégép bérlés drága

Az általunk kihelyezett kávégépek átlagos ára 1,500,000 Ft. Ilyen vagy ehhez hasonló kávégépet már havonta 15000 Ft-tól lehet bérelni. Ez a vételár 1/100-a.

Ezt az olvasóra bízom, hogy Maga döntse el ennek drágaságát. Határozott véleményünk szerint nem az.

A kávégép bérlés körülményes

Attól a pillanttól kezdve, hogy megszületik a gondolat, hogy szüksége van egy kávégépre, 24 órán belül ott van ahova kéri. Mindezt üzemkészen egy papír aláírásával.

A kávégép fennntartási költsége magas

Minden költség alól mentesül aki kávégépet bérel tőlünk. A garancia addig tart amíg használja a kávégépet. Teheát teljesen ingyenes a fenntartása, és 4 órán belül javítjuk.

A drága kávégép luxus

Nem szeretnék filozófia mékységekben keresni a választ de fontos leszögeznünk egy valamit.

A kulturált kévézás egészséges. Teljesítménynövelő és antioxidáns tartalma megköti a szabadgyököket. aki az egészséget luxusnak tartja, annak nem tudunk segíteni.

A kévégép bérlést csak a multik engedheti meg maguknak

Már havi 15000 FT-tól lehet tőlünk kávégépet bérelni. Egy ekkor költséget egy KKV is megengedhet magának.

 

Ha bármilyen kérdése van, forduljon hozzám bizalommal.

Kajor Roland

Kávégép specialista

+36 70 251 7732

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

Posted by & filed under Blog.

Miért érdemes megfontolni egy kávégép bérlést?

A kiváló minőségű kávégép vásárlása költséges beruházást jelent. Ha egy vállalkozás beruház egy olyan kávégépbe, amely magas minőségben készíti el a kávét, akkor az könnyen hét számjegyű összeget kell, hogy kivegyen a cég pénzéből.

Ez persze nem szükséges, mert szerencsére vannak olyan megoldások, amellyel már havi pár tízezer forintból prémium minőségű kávéval szolgálhatják ki az ügyfeleket és a kollégákat.

Kávégép kölcsönzés előnyei

Nincsen nagy beruházása anyagilag. Akár már 15000 FT-os kezdővel lehet milliós kávégéped.

Alacsonyabb költségek rövid távon.

A szállítást és a beüzemelést a szerviz végzi el.

A bérleti díjat csakis addig fizeti,amíg szüksége van a kávégépre. Ha már nincs szüksége a kávégépre, akkor egyszerűen felmondja a bérleti szerződést.. Ez így a  kezdő vállalkozásoknál is hatalmas előnyt jelent.

 

Tudta? – Egy hétig mi álljuk a kávét és a kávéfőzőt teljesen ingyen!

Hívja ezt a számot a részletekért: +36 70 251 7732

 

A kávégép kölcsönzésének összege elszámolható.

Nincsen szerviz költség. Amíg bérlik addig garanciális.

4 órán belüli hibaelhárítás. Ez egyedülálló itt Magyarországon.

Ha egy másik kávégépet szeretne, akkor egyszerű lecserélni. Csak egy telefon.

Olcsóbban beszerezhető kávé nagy választékkal.

 

Érdekes tény: Az amerikai vállalatok kb. 80% bérli a kávégépet. 

Ez nem véletlen. Jó kávéra szükség van, viszont senki sem szereti lekötni a pénzét ilyesfajta beruházásokra. A pénz akkor termel ha áramlik.

 

Ha bármilyen kérdése van hívjon bátran.

 

Kajor Roland

Kávégép specialista

+36 70 251 7732