jo kave-kavegepberles-jura kavegep

Posted by & filed under Blog.

A jó kávéhoz, jó víz kell

 

Tudtad, hogy az espresso 93%-a víz?

 

Ezért a víz összetétele, minősége nagyon fontos a kávé elkészítésénél.

 

Újabban már a nívós barista versenyeken saját dizájner vizeket készítenek a tökéletes kávéhoz.

Sőt, könyveket írnak arról, hogy a milyen a legmegfelelőbb víz.

 

Az igazi, profi baristák (a kávékészítés szakképzett művészei) napjainkban már nem csak arra figyelnek oda, hogy milyen pörkölésű, örlésfinomságú kávéval dolgoznak, hanem hogy milyen vízzel készítik el azt a bizonyos feketét.

 

A speciality kávé készítésénél egyre nagyobb hangsúlyt és figyelmet kap a víz milyensége és minősége.

Ha egy kicsit belegondolunk, akkor van benne logika.

Mint ahogy különböző ízeket tudunk előcsalni ugyanabból a kávéból, csupán a pörkölés és örlemény változtatásával, ugyanúgy víz és víz között is van különbség.

 

Minden országnak más és más a csapvíz összetétele.

Más ízt érzünk Budapesten és mást Milánóban.

A víz ízét alapvetően az ásványi anyagok összetétele határozza meg.

Pl.: a magnéziumban gazdagabb víz édesebb.

Ezek az aprónak tűnő különbségek a kávéélményt is meghatározzák.

 

A világversenyeken dizájner vizeket használnak.

Először is fordított ozmózissal vagy más eljárásokkal kiszűrik a vízből az ásványi anyagokat, aztán egyedi igényeik szerint visszajuttatják azokat.

 

A víz nemcsak a kávé elkészítésénél játszik fontos szerepet, hanem a kávé elfogyasztása alatt is.

Mielőtt kávét fogyasztanánk, fontos, hogy megtisztítsuk nyelvünk ízlelőbimbóit.

A kávé élvezetéhez mindenképpen előnyös, ha a szánkban nincs másfajta íz.

Pl: étkezésből származó ízek, cukros üdítők ízei.

Ezek mind eltorzítják a kávé csodálatos ízét.

 

Ezért szolgálnak fel vizet a kávéhoz.

Sokan azt mondják, hogy a kávé vízhajtó és ezért adnak mellé vizet.

Nos ez fél igazság, mert a tea is vízhajtó és mégsem iszunk mellé vizet.

 

Másik ok a vízivásra, hogy a kávé PH értéke 5 körül mozog, ami savasodást idézhet elő. Ezt kompenzáljuk a kávé előtti vízfogyasztással, mellette a fogainkat is védjük ezáltal.

 

Amennyiben további kérdésed lenne, hívj bátran minket!

Tel: 0036 20 5111070

E.mail: info@kavegep24.hu

 

kavefozo berles-jura kavegep

Posted by & filed under Blog.

Tippek és tanácsok az irodai kávégép kiválasztásához.

 

A környezetemben sokszor megkérdezték tőlem, hogy szerintem melyik a jó irodai kávégép.

Erre a kérdésre egyszerű és határozott választ csakis akkor lehet adni, ha néhány paraméter már ismerünk.

 

Az irodai kávégép kiválasztásának legnehezebb része, az hogy a dolgozók többségének megfeleljen az a megoldás, amit kiválasztottak.

Teljes egyetértés soha sem lesz, ezért mindenképp egy kompromisszumos végeredmény szükséges.

 

Sokan a kapszulás kávéfőzőket ismerik és szeretik.

A tizenéves gyakorlati tapasztalatom azt mutatja, hogy a kapszulás kávéfőző inkább félmegoldás.

Egyetlen előnye: a kávéfogyás pontosan mérhető, hiszen akár külön-külön mindenkinek ki lehet osztani a kapszulákat, kávépárnákat (podokat).

Ezt akkor szokták választani, ha a munkahely nem finanszírozza a dolgozók kávéját, és közösen vásárolnak kávét a munkatársak.

Szerintem, ha olyan munkahelyen dolgozik valaki, ahol még ezt is saját zsebből kell finanszírozni, akkor nagyon gyorsan ott kell hagyni ezt a céget.

A dolgozók kávéztatása az nem kegy és nem kiváltság.

Azokon a munkahelyeken, ahol a kollégáknak van módja egy kávét elfogyasztani, ott a termelékenység és a munkahelyi légkör is sokkal kiegyensúlyozottabb.

A hatékony munkaerő több pénzt termel. A kiegyensúlyozott dolgozó szívesen megy be dolgozni, stb, stb…

 

A karos kávégépet szintén nem ajánlom, mert ahhoz kell egy kis előképzettség.

Persze bárki le tud főzni egy kávét egy karos kávégéppel, de nem mindegy milyen végeredménnyel.

Az átlag irodai dolgozók kis százaléka volt barista képzésen.

Egyébként is ezt bízzuk a profikra.

Irodai kávégépnek csakis darálós, automata kávégépet ajánlok.

Miért?

Nos itt jön az egyszerű válasz.

Egy automata irodai kávégép kezelése nem igényel szaktudást.

Nem kell hozzá diploma, hogy egy igazi espressot vagy latte macchiatot készítsünk.

Erre ott vannak a tervezőmérnökök, akik úgy állították be a kávégépet, hogy bárki használja az csakis a tökéletes minőséget készítse el.

Egy gomb megnyomásával készíthetünk magunknak cappuccinot, flat white-ot vagy egy igazi olasz espressot.

Az automata kávégép használatával szinte mindenki megtalálja magának a megfelelő terméket.

Az évek során mi is kipróbáltunk számtalan kávégépet, és több tucat modellt teszteltünk, mire megtaláltuk azt a márkát, amelyik megbízható, könnyen kezelhető, és esztétikus.

Sajnos vannak tetszetős kávégépek, amelyek inkább kukába valók, mint irodai használatra.

Ezért inkább azt ajánlom, amennyiben kérdésed van, vagy segítséget szeretnél, akkor hívj bátran!

Szívesen elmondom, mit és hol érdemes vásárolni vagy bérelni.

Időt, pénzt és rengeteg bosszúságot megspórolsz, azzal ha kikéred egy szakértő véleményét.

Sőt még abban is tudok segíteni, hogy mielőtt döntenél, kipróbálj egy kávégépet.

3 napra kihelyezzük és tesztelheted.

Hívj, és mi segítünk

Telefonszám: 0036702517732

Email: info@kavegep24.hu

 

 

jura kavegep-kavegep berles

Posted by & filed under Blog.

Kávégép bérlés folyamata

 

Feltérképeztük a kávégép bérlés folyamatát az igénytől teljesen a bérelt kávégép használatáig.

 

1,) A kávégép bérlés első fázisa: Igény egy jó kávéra.

A munkahelyi légkör javításának az egyik legkézenfekvőbb lépése egy jó kávégép és egy minőségi kávé.

 

2,) A következő lépcsőfok: Ajánlat kérés

Miután megfogalmazódott a vágy a kávégép bérlésre. Elkezdődik az ajánlatok bekérése.

Az ajánlatok bekérése túlnyomórészt interneten, e-mailben történik.

A kávégépes cégek többsége ott rontja el, hogy ilyenkor egy sablon, előre elkészített árajánlatot küld el az érdeklődő cég részére.

Mi nem tartozunk a többséghez, mivel csakis egyénre szabott ajánlatokat készítünk és küldünk.

Ezt úgy sikerült elérnünk, hogy a megkereséskor felhívjuk az e-mailben feltüntetett kapcsolattartót és elbeszélgetünk vele.

  • hány fős a cég, ahova a bérelt kávégépet szeretnék?
  • milyen fajta kávékülönlegességeket szeretnének inni?
  • Jelenleg van-e már valamilyen kávégépük?
  • Miért szeretnének kávéfőzőt bérelni?

 

Ezek után már kellő információval rendelkezünk, hogy az ügyfél a lehető legjobb ajánlatot kapja tőlünk.

Az ajánlatba 2-3 kávégépet ismertetünk, és lehetőséget adunk a kiválasztott kávégép kipróbálására.

 

3,) Kávégép teszt

Az ügyfél által kiválasztott kávégépet kiszállítjuk és korlátlan kávéfogyasztás mellett 3 munkanapon keresztül tesztelhetik, használhatják.

A teszt teljesen ingyenes, elköteleződés mentes.

A kávégép próba alatt megízlelhetik a kávéinkat, megismerhetik a profi kávégépeinket.

 

4,) Döntés

Miután letelt a 3 napos kávéfőzőteszt, az ügyfél már biztosabban tud jódöntést hozni.

Csak zárójelesen megjegyzem, hogy a kihelyezett teszt kávégépek 70 százalékát már vissza sem kapjuk.

Mivel az ajánlat maximálisan testre szabottan történt így már a sikerünk akár borítékolható.

 

5,) A gondtalan kávézás öröme

Egy minőségi, profi kávégépet használnak, amihez egy igazi Olasz kávét aduk.

Minimális költséggel megoldották, hogy a cég dolgozói kávéházi élményben részesüljenek.

Rejtett költségek nélkül, gondtalanul kávézni.

Ez az amiben mi a legjobbak vagyunk.

 

Amennyiben kérdésed van, hívj vagy írj bizalommal!

Tudod! Mi a legjobbat adjuk.

 

Telefonszám: 0036205111070

Email: info@kavegep24.hu

További információ

 

Posted by & filed under Blog.

Kávéfogyasztási szokások

 

A közelmúltban készült felmérés szerint a magyarok fele akár három kávét is iszik naponta.

Feltérképezték a magyarok kávézási szokásait.
A megkérdezettek életkora: 18 és 59 év közötti. Ez a korosztály a legaktívabb a kávéfogyasztás terén.
A felmérés kitért:
• kávéfogyasztási szokásokra
• frissen őrölt vagy az instant kávét részesítik-e előnyben
• a legnépszerűbb kávéitalra

Kávéfogyasztási szokásaink:

A felnőtt lakosság 22 százaléka nem kávézik, 18 százaléka naponta csak egy csésze kávét fogyaszt.
A napi három csésze elfogyasztását viszont 47 százalék jelölte be, ami a nemzetközi átlagot tekintve is elismerésre ad okot.
Kiderült az is, hogy 7 százaléka a magyar lakosságnak akár napi 5 csésze kávét is megiszik.

Legnépszerűbb kávéital:

A legnépszerűbb kávéitalnak az espresso-t írták. Ezt követi a latte macchiato, majd a cappuccino.
További érdekesség, hogy az espresso fogyasztók 72 százaléka egy kis tejjel színesíti kávéját.

Frissen őrölt vagy instant kávé:

A megkérdezettek 79 százaléka a frissen őrölt kávéra szavazott.
Ami igazán meglepő volt ebben a felmérésben, hogy a frissen őrölt kávékedvelők nagy hányadban a munkahelyi kávézást jelölte meg.
Kiderült, hogy a cégek, irodák egyre inkább az automata, darálós kávéfőzőket használnak.
A kényelem és egyszerűség fontos tényezővé vált a munkahelyi kávézás során.
A kotyogók és kapszulás kávégépek az otthoni kávézásban jeleskedtek, míg a cégen belüli kávéperceket a darálós kávégépek hivatottak szolgálni.

A felmérésben kitértek arra is, hogy a munkahelyi kávézás során milyen kávégépeket használnak és szeretnek az alkalmazottak.
A megkérdezettek jelentős többsége, pontosabban 67 százaléka a Jura kávégépeket említette.
Itt kiemelték a megbízhatóságot és könnyen kezelhetőséget.

Posted by & filed under Blog.

Bérelni vagy vásárolni jobb egy kávéfőzőt?

 

Ez az egyik leggyakoribb kérdés, amit feltesznek nekünk.
Egyértelmű és határozott válasz nincs, de megpróbálom mindkét lehetőség előnyeit és hátrányait felvázolni.

Kávégép bérlés:

Hogyan működik a kávégép bérlése?
A kávégép bérlésekor az ügyfél havidíjat fizet, így nem kell nagyobb összeget kifizetnie egy jó minőségű, megbízható kávégépre.

A kávégép bérleti díja lehet fix vagy változó összeg.
Amennyiben fix havi díj van megállapítva, abban az esetben a készüléknek van egy üzemeltetési díja és van egy havi kötelező szemeskávé vásárlás kg-ban meghatározva.
Ennek a változatnak előnye, hogy kiszámítható és az ügyfél előre tud vele kalkulálni.
Hátránya: amennyiben kevesebb kávét fogyasztottak el az adott hónapban, abban az esetben is kiszámlázzák az előre kialkudott kávémennyiséget.

Adagáras elszámolás:
Változó havidíjat jelent, hiszen a költség a tényleges elfogyasztott mennyiségből kerül kiszámításra.
Ilyenkor nincs kávégép üzemeltetési díj.
Előnye:
Az adagár tartalmazza a gép használatát és az elfogyasztott kávé árát is.
Hátránya: Az ügyfél kevésbé tud kalkulálni hosszabb távon, hiszen lesznek olyan hónapok, amikor kevesebb és lesznek olyan időszakok, amikor több kávét fogyasztanak a cég dolgozói.

Bármelyik konstrukciót is választja az ügyfél a bekerülési költség minimális egy vásárlással szemben.

Kávégép vásárlása:

Kávégép vásárlásakor egy nagyobb összeget kifizetve saját tulajdonú lesz a kávéfőző.
Előnye:
Nincsenek kötött kávémennyiségek. Azt és olyan kávét vásárol az ügyfél, amihez kedve tartja.
Hátránya:
A kávégép teljes összegű megfizetése mellett, felmerülnek további költségek is. Pl: karbantartó eszközök díja, esetleges szervizdíjak.
De a legfőbb hátrány, hogy szekértelem hiányában koránt sem biztos, hogy a legmegfelelőbb kávégépet választja az ügyfél.
A legtöbb kávégépet forgalmazó műszaki áruházban kizárólag otthoni, háztartási kávégépek vannak a palettán.
Ezek a kávéfőzők az irodai igénybevételt kevésbé tolerálják, így sok esetben még garanciális időn belül meghibásodnak.
Ebben az esetben viszont mivel nem rendeltetésszerű volt a használat, a garancia ugrott.

 

Tanácsoljuk, hogy bármelyik lehetőséget is választják, előtte érdemes egy kávégép specialistával megvitatni a dolgot.

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

Posted by & filed under Blog.

Érdekességek a kávéról

3 olyan tény amit nem tudtál a kávéról mostanáig

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

A kávétól jobban megy az edzés

Ha edzés előtt kb. 1 órával megiszol egy kávét, a teljesítőképességed jelentősen javulni fog. Persze ne vidd túlzásba, 2 kávétól nem leszel kétszer hatékonyabb, de egy kis legális dopping jól jöhet a nehezebb időszakokra.

Érdekesség: Sylvester Stallone a Rocky 3. forgatási napjain napi 10 kávénál is többet ivott meg, mindezt alacsony szénhidrát bevitel mellett. Nem ajánlom, hogy kipróbáld.

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

Javul a memóriád

Nem hinném, hogy Nikola Tesla érdemeiben közreműködött volna a kávéfogyasztás, az viszont tény, hogy a benne lévő koffein serkenti a memóriát. Ha olyan feladat előtt állsz amikor nagy szükséged van a fejedre, dobj be egy kávét.

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

Védi a szíved

Csökkenti a stroke kockázatát. Persze ahány ember annyira eltérőek is lehetünk, egyeztess a háziorvosoddal. Ha a családodban sok a szívbeteg, ne kávéval próbáld javítani az átlag életkort.

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz
kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

Posted by & filed under Blog.

Karos kávégép

 

A karos kávégépek a kávégépek Ferrarija

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

Az, hogy valami szép vagy sem az szubjektív. Viszont azt állítani, hogy a kávégépek között nem a legszebbek a karos kávégépek, az szinte elképzelhetetlen. Persze mint minden esetben itt is márkától és típustól függ a megítélés.

 

Egy jó karos kávégép által adott kávénak a minősége egy igényesebb kávézó szintjével vetélkedik. Aki szeretné elkápráztatni a vendégét, annak egy ilyen eszköz a legjobb választás.

 

Talán az eszköz nem is jó szó rá, hívjuk inkább dísznek.

 

A karos kávégép az egyetlen olyan dísz a konyhában, ami a látvány mellett endorfint is juttat a szervezetünkbe.

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

 

A karos kávégép előnyei

 

Először van egy érzelmi oldala a dolognak. Van annak valami megmagyarázhatatlan oka, amiért a karos kávégéppel  készített kávé elkészítése, nagyobb örömet okoz. Persze itt nem ipari adagokról beszélünk, hanem egy vasárnapi ebéd után elkészített adagról. Kicsit olyan mint egy új autót lemosni, örömmel tölt el.

 

A másik előnye, hogy manuálisan tudod adagolni a kávé mennyiségét, ezáltal nagyobb kontrollod van a kávé ízében.

 

A karos kávégép hátrányai

 

Az egyik legtöbbet emlegetett ok, hogy nagy, ezért sok helyet foglal a konyhában. Viszont aki ezen felül tud emelkedni, annak sok kellemes pillanatot fog okozni.

 

A másik hátránya, hogy több figyelmet kíván a tisztítása az automatákkal szemben.

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

Posted by & filed under Blog.

Ki főzi a legjobb kávét Magyarországon?

 

Nincs jó válasz arra, hogy ki főzi Magyarország legjobb kávéját.

Különböző szempontokat kellene figyelembe venni, és akkor talán megkapnánk a választ.

A kávé mindenkinek mást és mást jelent.

Vannak baristák, akik éveket gyakorolnak és mégsem tudják kamatoztatni a tudásukat.

A verseny annyira kiélezett, hogy a legjobbak is elvérezhetnek bármikor.

Ezért választottuk az automata kávégépeket.

A gyári beállítások segítségével, szaktudás nélkül készíthetünk egy csodálatos cappuccinot vagy egy tökéletes espressot.

Így elmondhatjuk magunkról, hogy én főzőm a legjobb kávét Magyarországon.

A recept egyszerű:

Minőségi Jura vagy WMF kávégép és egy igazi Olasz pörkölt kávé.

Mi ebben tudunk segíteni.

Mindkettővel rendelkezünk, ezáltal irodai környezetben is élvezhetjük a kávéházak hangulatos világát.

 

Amennyiben szeretne egy jó kávégépet és egy igazi Olasz kávét, keressen minket!

Telefonszám: 0036 20 5111070

 

kavegep-berles-budapest-wmf-kavegep-szerviz

Posted by & filed under Blog.

 

Miért választottuk a BFC kávégépeket?

Miért válassza Ön a BFC kávégépeket?

 

Megpróbálom felsorakoztatni azokat az érveket és tényeket amelyek meggyőztek arról, hogy ez volt a legjobb választás.

 

Több mint 10 éve foglalkozom kávégéppel és kávéval.

Ahogy egyre jobban belevetettem magam a kávé csodálatos világába, mindinkább hiányérzetem támadt.

Volt időszak, amikor heteken keresztül jártam kávézóról- kávézóra, és próbáltam megtalálni azt a professzionális karos kávégépet, ami a maximalizmusomat kielégítené.

De sikertelenül.

Pedig nem voltak elérhetetlen elvárásaim.

Olyan alapvető hibákat láttam, mint pl.: nem egyenletesen folyik le a kávé, az elkészített termék hőmérséklete nem megfelelő vagy a kávégép formavilága nem tükrözi a mai kor elvárásait.

Rájöttem, hogy ezt a hiányérzetemet csakis én saját magam tudom csillapítani.

Így hát kimentem egy Milano host-ra (Nemzetközi vendéglátó ipari kiállítás) és keresgéltem, tárgyaltam az ottani kávégép gyártókkal.

A kiállításról úgy érkeztem vissza Budapestre, hogy igen, megvan. Ez, az amit kerestem.

A BFC kávégépek nem csak innovatívak és formatervezettek, de a technikai megoldásai is iránymutatóak.

 

A Brutti Fullin Costruzioni (BFC) évente több ezer eszpresszógépet gyárt és exportál világszerte. De ellentétben más vállalatokkal, amelyek az olaszországi összeszereléshez szükséges alkatrészeket gyártják, a BFC kávéfőzők kazánjai, rézcsövek, alvázai és burkolatai teljes egészében a Scomigo di Conegliano BFC üzemében készültek és készülnek.

A mai napig családi vállalkozásként működő nagyvállalat közel 80 szakembert foglalkoztat.

Sikerüket és tudásukat a szakma teljességgel elismeri.

 

A BFC célja és filozófiája: a hosszantartó élettartam és kiemelkedő formavilág egyesüljön az összes BFC kávégépben.

 

A legtöbb kávégép gyártó nem figyel oda eléggé a nyomásértékek folyamatos szinten tartására, és az állandó hőmérsékletre.

 

A BFC kiváló minőségű rézkazánokat,csatlakozócsöveket és acélházakat gyárt.

A termelési folyamatokat szigorú és állandó ellenőrzés alatt tartják, így a végtermék abszolút megbízható és kiváló minőségű.

 

Aki egyszer kipróbált egy BFC MARANELLO-t, BFC LIRA-t vagy egy GALILEO-t, az- az ember soha többet nem akar más kávégéppel dolgozni.

 

Én csak álmodtam olyan kávégépről, ahol a víz hőmérsékletét celsiusról- celsiusra be lehet kalibrálni.

A BFC évek óta csakis olyan rézkazánokat gyárt, amelyek hőtartása állandó, és a hőmérséklete fokonként szabályozható.

 

Szinte minden BFC kávégép egyedi rendelésre készül.

A megrendelő megálmodja, és a BFC magas technikai tudással rendelkező szakemberei megalkotják azt.

 

Kérhetek pl.:

Programozható bekapcsolást

Rozsdamentes gőzcsövet

Duplafalu gőzcsövet (előnye, hogy a külső inoxcső hideg így puszta kézzel is megfogható)

Automata gőzcsövet (szabályozható kőmérséklettel)

Oldalsó fényeket

Felső világítást

PID hőfokszabályozót (vízhőmérséklet szempontjából nem mindegy, hogy arabica kávét vagy rubusta keveréket használok)

Külső vízpumpát

Belső vízpumpát

És még sorolhatnám nagyon sokáig.

 

Engem egy életre meggyőzött Marco Brutti és felesége arról, hogy a legjobb kávét is el lehet rontani egy rossz kávégéppel.

Tiszta szívvel tudom minden kávékedvelőnek ajánlani, hogy váltson kávégépet és csakis BFC kávégépet használjon!

 

Amennyiben kérdése van, kérem hívjon bizalommal!

Telefonszám: +36205111070

E-mail: info@kavegep24.hu